“U” Cluj va avea susținători celebri la derby-ul cu FC Argeș: “Aveţi tot ce vă trebuie ca să reuşiţi: calitate, valoare, suporteri”

“U” Cluj va avea susținători celebri la derby-ul cu FC Argeș: “Aveţi tot ce vă trebuie ca să reuşiţi: calitate, valoare, suporteri”
| Foto: fcuniversitateacluj.ro

Echipa pregătită de Cristi Dulca va susținută din tribunele Stadionului “Nicolae Dobrin” de trei fotbaliști importanți pentru naționala Portugaliei în anii trecuți.

Noua strategie de la “U” Cluj, cu o formație bazată ep un nucleu portughez atrage de partea echipei și suporteri celebri. La meciul de la Pitești, împotriva lui FC Argeș, “Șepcile roșii” vor fi susținute din tribune de Fernando Meira, Pedro Mendes și Nuno Assis, trei fotbaliști importanți din istoria recentă a Portugaliei. Cei trei sunt prieteni cu Octavian Moraru, team-managerul clujenilor și au recomandat mai mulți jucători sosiți în această vară la “U”, Jose Costa, Kay, Hugo Firmino, Andre Ceitil, Pedro Mendes, Inacio Miguel şi Rafa.

Fernando Meira, fost fotbalist la Galatasaray sau Zenit Sankt Petersburg a vorbit despre vizita în România. “Îl cunoaştem pe Octavian Moraru de foarte mult timp, e o persoană în care avem încredere, un prieten foarte bun, care a avut deja două proiecte: unul cu Politehnica Iaşi, celălalt cu Gaz Metan Mediaş.

Toate au mers foarte bine. Ne-a povestit despre Universitatea Cluj şi, desigur, credem că poate să aibă succes şi aici. În Portugalia avem jucători cu multe calităţi, care îşi propun să confirme în alte ţări, dar şi aici, în România. Cred că “U” va face un sezon foarte bun.

Consider că fotbalul românesc creşte puternic. Loturile naţionale impresionează, dar există şi o serie de fotbalişti străini care evoluează foarte bine în România. Privind din perspectiva portugheză, vedem că fotbalul vostru are viitor, dar asta şi datorită unor jucători portughezi talentaţi.

Trebuie să aveţi răbdare! E foarte greu ca într-un timp foarte scurt să asamblezi o echipă, un sistem de joc. Ai nevoie de 5-6 meciuri, de calm, de încredere, de entuziasm. Au venit jucători de foarte bună calitate, mult peste nivelul la care joacă, dar fără încredere şi susţinere e greu pentru oricine să îşi arate adevărata valoare.

Ştiu că aveţi suporteri foarte inimoşi, pasionaţi şi doar dacă vor fi alături de echipă veţi ajunge departe. Aveţi tot ce vă trebuie ca să reuşiţi: calitate, valoare, suporteri. Mai trebuie răbdare, entuziasm şi încredere”, a declarat fostul fundaș central.

Fernando Meira a trecut în cariera sa pe la formații de top, precum VFB Stuttgart, Zenit Sankt Petersburg sau Galatasaray și este campion în Germania și Rusia. Pedro Mendes a fost un mijlocaș central, câștigător de Champions League și campion al Scoției cu Rangers. Nuno Assis a evoluat ca mijlocaș ofensiv, a evoluat în aproape 100 de meciuri pentru Benfica și a fost campion al Portugaliei.

Partida dintre "U" Cluj și FC Argeș se dispută azi, de la ora 15:30. 

Comenteaza