“U” Cluj, victorie categorică în derby-ul de tradiție cu UTA. “Studenții” sunt la trei puncte de podium

“U” Cluj, victorie categorică în derby-ul de tradiție cu UTA. “Studenții” sunt la trei puncte de podium
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

“Șepcile roșii” au mai făcut un pas important spre promovare, după ce au învins la Arad, scor 4-0.

Jocul de pe stadionul “Motorul” a avut un start modest. După un sfert de oră, clujenii au început să preseze, iar rezultatele au apărut imediat. Căpitanul Gabriel Giurgiu a deschis scorul cu un șut de la marginea careului. Universitatea a continuat să preseze și după marcarea golului, dar, treptat, jocul a devenit echilibrat. La intrarea în ultimele cinci minute ale reprizei, Taub a pătruns în parte stângă, a centrat pe joc, iar Alexandru Coman a înscris simplu, profitând de luftul lui Benga. Astfel, la pauză, echipa lui Mircea Cojocaru conducea cu 2-0.

Gazdele au început mai bine parte a doua a jocului și choar au avut un gol anulat pentru un fault în atac. Totuși, presiunea arădenilor nu a durat prea mult, iar după o oră de joc, Gavra a dus scorul la 3-0. Atacantul originar din Arad nu s-a bucurat pentru reușita sa în fața alb-roșilor. Minutul 70, a adus un nou gol pentru Universitatea Cluj. Marius Coman a finalizat o acțiune superbă de atac, pornită de la o recuperare a lui Giurgiu în propria jumătate. Până la final, “U” Cluj a controlat foarte bine partida și s-a impus cu 4-0.

Echipe de start:

UTA: Orlic – Costin, Manea, Benga, Copaci – Janos (Cubleșan ‘55), Coulibaly, Enescu (Miculescu ‘63), Vădrariu (Oprea ‘43) – Pop, Rus

“U” Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, Cordoș, Sepsi – Giurgiu, Dumitrescu (Berci ‘67), Taub (Ursu ‘73) – Hațiegan (Ene ‘80), M. Coman, Gavra

După 15 etape, Universitatea a acumulat 30 de puncte și ocupă locul al cincilea, la trei puncte de primul loc ce asigură promovarea directă în prima ligă. Următorul meci pentru clujeni va fi pe teren propriu, împotriva Academicii Clinceni.

 

Comenteaza