“U” Cluj, victorie cu emoții în fața ultimei clasate

“U” Cluj, victorie cu emoții în fața ultimei clasate
| Foto: foto Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

“Șepcile roșii” au trecut greu, scor 3-2, de Aerostar Bacău, echipă ce a acumulat doar un punct în acest sezon din liga secundă.

Universitatea a început tare partida din etapa a șasea a Ligii a 2-a, iar Gavra a deschis scorul încă din minutul cinci. Atacantul a speculat o greșeală a defensivei băcăuane și a șutat sec la colțul lung. “Studenții” au continuat să domine jocul și același Gavra s-a aflat la finalizare în minutul 12, când a scăpat singur spre poarta lui Hărăguță, dar a tras pe lângă.

La jumătatea reprizei, Kofi a comis un henț la limita careului, dar arbitrul a decis să acorde lovitură liberă, de care oaspeții nu au putut profita. Clujenii s-au aruncat din nou în atac, iar Dumitrescu a șutat periculos, în minutul 25. Totuși, un minut mai târziu, Buhăcianu a restabilit egalitatea, după o serie de erori în defensiva “Șepcilor roșii”.

Tabela s-a schimbat din nou după o jumătate de oră, când Kofi a înscris primul său gol în tricoul Universității. Hordouan a centrar din corner, mingea a ajuns la Abrudan, care a deviat pe direcția portarului, dar balonul a ajuns la mijlocașul american, care a tras puternic în colțul lung. Astfel, scorul pauzei a fost 2-1.

Actul secund a continuat în aceeași manieră ca și prima parte. “U” Cluj a controlat jocul și nu a oferit prea multe șanse ultimei clasate. Totuși, Takacs a fost aproape să le ofere oaspeților șansa egalării, când l-a pus în cursă pe Buhăcianu. În cele din urmă, marcatorul primului gol s-a precipitat și a fost blocat de defensiva clujeană.

Fundașul lateral al Universității și-a răscumpărat greșeala de mai devreme și a înscris cu un șut surprinzător de la peste 20 de metri. Emoțiile nu au lipsit pe final, când Kofi a comis un henț în careu, iar Vraciu a transformat penalty-ul primit de oaspeți. În cele din urmă, “U” Cluj s-a impus cu 3-2 și rămâne neînvinsă pe propriul teren.

Echipe de start:

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Takacs, Abruan, Cordoș, Sepsi (Taub '66) – Kofi, Giurgiu, Dumitrescu – Goga (Ursu '70), Gavra, Hordouan (Căpușă '83)

Aerostar Bacău: Hărăguță – Ardei, Mutu, Mihăeș, Ichim, Chirilescu, Chirilă, Sahru, Hurdubei, Vraciu, Buhăcianu

Următorul meci pentru clujeni va fi în Cupa României, împotriva formației ACS Comuna Recea.

Comenteaza