“U” Cluj, victorie entuziasmantă în derby-ul de tradiție cu UTA. “Studenții” s-au calificat în sferturile Cupei

“U” Cluj, victorie entuziasmantă în derby-ul de tradiție cu UTA. “Studenții” s-au calificat în sferturile Cupei

Trupa lui Costel Enache s-a ridicat la nivelul formației din Liga 1 și chiar a dominat în multe momente, reușind un succes cu 2-1 în fața arădenilor.

Partida de pe Cluj Arena a început cu “studenții” în ofenisvă. PÎrvulescu a încercat să îl surprindă pe Balauru încă din minutul 2, însă a șutat peste. Forcing-ul clujenilor a continuat, iar Ogbu putea deschide scorul, însă balonul trimis de el a trecut puțin pe lângă poartă (7). Câteva minute mai târziu, Taub a reușit un șut-centrare, care a fost scos cu greu de sub bară de portarul oaspeților (11).

Elevii lui Costel Enache au pierdut din turație, însă UTA nu a reușit să le pună probleme. Chiar dacă au dominat la capitolul posesie, arădenii nu au reușit să se apropie de poarta lui Muțiu. După mai bine de o jumătate de oră de joc, Ribeiro a fost lansat în adâncime, a intrat în careu, i-a pasat lui Ogbu, care a reușit să înscrie cu un șut puternic, sub transversală (32). Clujenii au reușit să conserve rezultatul și au intrat în avantaj la cabine, 1-0.

“Studenții” au început actul secund cu o mentalitate defensivă, axată pe protejarea avantajului luat în prima parte. La două minute de la reluare, Ribeiro a executat o lovitură liberă din lateral, însă Balauru a reținut balonul (47). “U” Cluj a preferat să se bazeze pe cartea contraatactului, în timp de oaspeții au asediat careul “Șepcilor roșii”, însă nu au avut succes.

Cu aproape un sfert de oră înainte de final, la una dintre puținele acțiuni ofensive ale elevilor lui Enache în repriza secundă, Ribeiro a reușit să majoreze diferența. Portughezul a centrat din flancul stâng, Răuță l-a păcălit pe Balauru, iar balonul a intrat în poartă (73). Univeristatea Cluj a reușit să gestioneze perfect minutele rămase până la final, și în ciuda mingii trimise în bară de arădeni și a golului înscris la ultima fază de Petre, "studenții" s-au impus cu 2-1 și s-au calificat în sferturile Cupei României. 

Comenteaza