“U” Cluj, victorie fără emoții cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Alex Pop a înscris golul începutului de sezon

“U” Cluj, victorie fără emoții cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Alex Pop a înscris golul începutului de sezon
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

În ciuda faptului că s-au impus cu 3-0, jocul “studenților” a fost din nou neconvingător, dar valoarea individuală a adus primul succes al stagiunii. 

Pe stadionul gol de la Târgu Mureș, Universitatea Cluj a avut inițiativa încă din start și a pus presiune în jumătatea adversă. Prima oportunitate a venit după mai bine de 10 minute, când lovitura de cap a lui Gavra a trecut pe lângă bară. Treptat, oaspeții au avansat în jumătatea “studenților”, însă nu au fost periculoși la poarta debutantului Jose Costa. Totuși, “Șepcile roșii” au revenit în ofensivă, dar nimic nu anunța ceea ce avea să se întâmple.

Cu 10 minute înainte de pauză, Alex Pop a avut un moment de inspirație, a șutat de la centrul terenului și l-a suprins pe Moga reușind să deschidă scorul. Tot tânărul atacant s-a aflat la finalizare cinci minute mai târziu, când a modificat din nou tabela, în urma unei acțiuni purtate alături de Gavra. Astfel, scorul pauzei a fost 2-0 pentru Univeristatea Cluj.

Actul secund a început foarte bine pentru clujeni, care au reușit să înscrie din nou. Rafa l-a găsit excelent în careu pe Goga, iar căpitanul clujenilor a dus scorul la 3-0. Deși oaspeții au alergat după golul de onoare, Gavra putea fi cel care înscrie, dar șutul său din marginea careului a trecut pe lângă poartă. “Studenții” nu au mai contat din punct de vedere ofensiv în ultima parte a jocului, în timp ce jucătorii de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu au avut mai multe acțiuni ofensive, dar au suferit la finalizare. Astfel, Universitatea Cluj s-a impus cu 3-0 și a obținut primele puncte ale sezonului.

Echipe de start:

Universitatea Cluj: Costa – Takacs (Imbrea ‘85), Inacio, Crăciun, Taub – Dican, Ceitil – Pop (Burghele ‘64), Goga, Rafa (Pîrvulescu ‘69) - Gavra

Viitorul Pandurii Târgu Jiu: Moga – Dunca, Yabre, Oros, Băican – Pop (Gâmbiță ’59), Parnău, Negrean, Dragu (Hăjmășan ‘68) – Buia (Pop ‘75), Bădăuță

Următorul meci al clujenilor va fi în deplasare, împotriva celor de la FC Argeș. Derby-ul se va disputa sâmbătă, 17 august, de la ora 15:30.

Comenteaza