“U” Cluj, victorie în stil italian în derby-ul studențesc cu Poli Timișoara. Clujenii au urcat pe podiumul Ligii a 2-a

“U” Cluj, victorie în stil italian în derby-ul studențesc cu Poli Timișoara. Clujenii au urcat pe podiumul Ligii a 2-a
| Foto: Cristi Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Formația pregătită de Bogdan Lobonț s-a impus cu 1-0, grație golului marcat de Mircea Axente, care se află la a doua reușită în tot atâtea partide pentru “Șepcile roșii”.

Începutul partidei a fost marcat de lipsa celor două galerii, care au protestat împotriva progamării meciului. Timișorenii au fost mai activi în primele minute, iar forcingul a culminat cu reluarea lui Plămadă în bara porții lui Dur-Bozoancă. Gavra și Goga au semnat oportunitățile Universtății Cluj, dar meciul a fost unul echilibrat în cea mai mare parte. Astfel, la pauză, cele două echipe au intrat la egalitate, 0-0.

“Studenții” au revenit mai concentrați de la cabine și au pus presiune pe apărarea alb-violetă, în startul actului secund. La opt minute de la reluare, Taub a recentrat cu capul în centrul careului, iar Axente a deschis scorul, ajungând la două goluri în primele sale două meciuri la “U” Cluj. Partida a devenit din nou echilibrată, cu echipa clujeană încercând să conserve avantajul. La 15 minute de la marcarea golului, Axente a primit o nouă pasă bună, dar a fost blocat de portarul timișorean. La scurt timp, Dur-Bozoancă i-a salvat și el pe clujeni la un șut al lui Manea. ”Șepcile roșii” au gestionat foarte bine finalul de meci, iar Goga a fost aproape de gol, după un șut de la distanță, dar scorul a rămas cel stabilit în minutul 53, 1-0.

Echipe de start:

“U” Cluj: Dur-Bozoancă – I. Ursu, Abrudan, Berci – Căpușă (Hațiegan ‘82), Giurgiu, Florescu, Taub – Goga (Pîrvulescu '90+3) – Gavra (Al. Coman ’83), Axente

Poli Timișoara: Murariu – Jurj, Mera, Scutaru, Cojocaru – Vasile, Dros – Manea, Ignea (Trip '87), Schieb (Bedea ‘65) – Plămadă (M. Ene ‘74)

În urma victoriei cu timișorenii, Universitatea Cluj a urcat pe locul al treilea în clasament, cu 50 de puncte, două mai puțin decât liderul Sportul Snagov. În etapa următoare, clujenii vor juca cu Luceafărul Oradea.

Comenteaza