“U” Cluj, victorie la Oradea și “studenții” urcă pe locul secund în campionat

“U” Cluj, victorie la Oradea și “studenții” urcă pe locul secund în campionat
| Foto: fcunviersitateacluj.ro

Echipa pregătită de Bogdan Lobonț a ajuns la a treia victorie consecutivă de la reluarea Ligii a 2-a, după ce s-a impus cu 3-1 în fața Luceafărului.

Partida de la Sânmartin a început cum nu se poate mai prost pentru clujeni, care au primit gol în minutul 10. Pop a profitat de pasivitatea defensivei oaspeților și a deschis scorul cu un șut la colțul lung. Tabela s-a schimbat din nou, după un sfert de oră, când Pîrvulescu a dat lovitura pe contraatac și a restabilit egalitatea. “Studenții” au mai avut imediat o mare ocazie prin Hațiegan, dar jocul s-a echilibrat. Până la pauză, situațiile de poartă au fost puține, iar după 45 de minute scorul a fost egal, 1-1.

Ca și în prima parte, primul sfert de oră al actului secund le-a aparținut gazdelor. Bogdan Lobonț a simțit pericolul și a efectuat două mutări ofensive, trimițându-i în teren pe Gavra și Goga. Antrenorul s-a dovedit a fi inspirat, iar la câteva secunde de la intrarea în teren, Goga i-a pasat decisive lui Pîrvulescu, care a reușit dubla. “Șepcile roșii” au controlat partida și după ce au înscris, iar Gavra a fost aproape de a majora diferența, cu un șut de la distanță. În cele din urmă, atacantul și-a trecut numele pe lista marcatorilor, în minutul 84 și a risipit orice dubiu în ceea ce privește câștigătoarea partidei.

Echipe de start:

Luceafărul Oradea: Moga – Wanya (Drăgan ’73), Oros, Băican, Ciul – Mitrică (Bebey ‘74), Prejmerean, Lu Yuefeng, Dulca (Nemeș ‘81) – Pop, Paraschiv

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – I. Ursu, Cordoș, Berci – Al. Coman, Giurgiu (Goga ‘67), Sepsi, Taub – Hațiegan (Janos ‘46), Axente (Gavra ‘62), Pîrvulescu

În urma victoriei cu Luceafărul, Universitatea Cluj a urcat pe locul secund în Liga a 2-a, cu 53 de puncte. Pentru “studenți” urmează un nou meci în deplasare, împotriva echipei Aerostar Bacău.

Comenteaza