“U” Cluj, victorie la pas în fața “lanternei roșii”. Coman și Ursu au reușit câte o dublă

“U” Cluj, victorie la pas în fața “lanternei roșii”. Coman și Ursu au reușit câte o dublă
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

“Șepcile roșii” s-au impus în fața ultimei clasate, Dacia Unirea Brăila, scor 6-1.

“Studenții” au pus presiune încă din startul partidei, iar Goga a tras puțin pe lângă din lovitură liberă, în minutul 6. Golul nu s-a lăsat mult așteptat, iar același jucător a înscris, după ce Coman a pătruns pe partea stângă și a întors balonul în careu.

După gol, clujenii au controlat partida, dar fără să mai amenințe serios poarta brăilenilor. Ursu a pătruns periculos la jumătatea reprizei, iar Gavra a fost periculos la chiar ultima fază a primei părți. Astfel, scorul pauzei a fost 1-0.

“Șepcile roșii” au început în forță și actul secund, iar la trei minute de la reluare Ursu a scăpat singur spre poarta oaspeților și l-a executat sec pe portar. Presiunea în jumătatea brăilenilor a continuat, Marius Coman a reușit să își treacă și el numele pe lista marcatorilor. În minutul 58, elevii lui Florentin Petre au fost aproape de a înscrie, dar Dur-Bozoancă a scos penalty-ul bătut de Calu.

Deși, jucătorii Universității au redus motoarele, tabela nu a rămas neschimbată. În minutul 72, Gavra a luat o acțiune pe cont propriu în bandă, i-a centrat lui Coman, iar tânărul atacant a reușit dubla. La intrarea în ultimele 10 minute, clujenii au reușit o fază identică, dar cu Goga în rol de pasator și cu Ursu în rol de marcator. Ultimele minute au fost unele de foc.

Van der Driest a înscris golul de onoare al brăilenilor, dar, la faza imediat următoare, Greu a refăcut diferența de cinci goluri. Mijlocașul “studenților” a ratat o altă ocazie imensă în prelungiri. Astfel, “U” Cluj se impune cu 6-1 în fața ultimei clasate.

“Șepcile roșii” au urcat pe locul patru în clasament, cu 23 de puncte, după 12 etape. Următorul meci pentru clujeni va fi în deplasare, împotriva Ripensiei Timișoara.

Echipe de start:

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Căpușă, Abrudan, Cordoș. Berci – Giurgiu, Florescu -  Ursu (Al. Coman ‘80), Goga, Gavra – M. Coman (Greu ‘75)

Dacia Unirea Brăila: Avram – Niță, Merville, Pleșa, Manu – Yuefeng, Calu, Vitan, Maxin, Ciucureanu, Bebey

Comenteaza