"U" Cluj vrea în cupele europene din 2021. "E cazul să obținem și performanțe" + Bugetul clubului pe 2017

Managerul sportiv al "studenților", Ioan Ovidiu Sabău, și reprezentantul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) în conducerea "U" Cluj, Cosmin Irimieș, anunta ca vor să construiască o echipă competitivă în următorii patru ani.

"La "U" este o permanentă selecție. Echipa nu trebuie să obțină doar rezultate, trebuie să aibă și perspective. Odată ajunși în Liga 1 vrem să avem o echipă cu personalitate, una care să se impună și să aducă suporterii la stadion. Căutăm jucători foarte tineri și foarte talentați", a explicat Sabău la emisiunea "1 la 1" de miercuri, de la REALITATEA FM Cluj.

Din 2021, în cupele europene

Universitatea Cluj și-a format obiective și mai ambițioase pentru următorii ani, pe lângă promovarea în prima ligă până în 2019. "E momentul ca în 2021, 2022 să ne depășim condiția de a fi doar simpli participanți într-o competiție, ci de a obține și performanțe pe plan național și internațional. M-aș bucura foarte mult să reușim acest lucru", a spus Irimieș.

Buget de 700.000 euro pe 2017

Oficialii clubului se așteaptă la un buget destul de consistent pe anul în curs. "E vorba de returul din liga a patra și turul ligii a treia, pentru care am solicitat de la primărie undeva la 450.000 de euro. Bineînțeles, vom căuta să-l completăm și cu bani din sponsorizări, am vrea să atragem cel puțin jumătate din suma pe care o vom primi de la primărie. Asta ar însemna să avem un buget de aproximativ 700.000 de euro", a declarat Irimieș.

Cel mai mare număr de suporteri cotizanți din România

"Am reușit în numai trei luni să avem cel mai mare număr de membri cotizanți la nivel național (655 pe 2016 - n. red.). Ne bucurăm, de asemenea, de sprijinul UBB și Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, care au oferit jucătorilor cazare și transport", a subliniat Irimieș.

Florescu și Cociș, așteptați la "U" din vară

Sabău a reafirmat că îi dorește la "U" pe George Florescu și pe Răzvan Cociș, jucători care și-au început cariera în tricoul "alb-negru". "Sunt 60-70% sigur că-i pot convinge să vină aici din vară, având în vedere că se apropie de finalul carierei. Am avut discuții cu Florescu, dar și el se gândește să revină, la fel și Cociș. Avem nevoie de experiența lor. I-aș aduce în staff după ce se vor lăsa de fotbal", a afirmat Sabău.

Un parcurs remarcabil în prima parte a sezonului

"U" Cluj a încheiat pe prima poziție turul din Liga a IV-a, cu 40 puncte, având 13 victorii și o singură remiză. "Sunt foarte mulțumit de acest parcurs. Jucătorii cu experiență (Păcurar, Abrudan, Giurgiu, Goga - n. red.) în special, s-au adaptat foarte bine. Au tratat cu seriozitate atât jocul, cât și antrenamentele. Avem doi jucători care au progresat enorm, e vorba de Brian Lemac și Manu. Mai sunt jucători care au nevoie de răbdare, de timp și care sper să confirme", a mai spus Sabău.

Comenteaza