News alert "U" fuge de mocirla de pe Cluj Arena. "Studenții" iau în calcul variantele Mediaș și Sibiu pentru meciurile de acasă

"U" fuge de mocirla de pe Cluj Arena. "Studenții" iau în calcul variantele Mediaș și Sibiu pentru meciurile de acasă
| Foto: Facebook / FC Universitatea Cluj

Ultimele meciuri pe Cluj Arena au fost un chin atât pentru jucătorii Universității, cât și pentru adversari, iar spectacolul fotbalistic a avut de suferit din cauza gazonului care se află într-o stare deplorabilă.

"U" Cluj nu mai așteaptă schimbarea gazonului, care se va produce cel mai devreme în luna martie, și se pregătește de o nouă "bejenie".

FC Universitatea Cluj a fost avertizată deja oficial de Liga Profesionistă de Fotbal și de deținătorul drepturilor TV în privința stării gazonului. Clubul nu poate face mare lucru, întrucât stadionul este administrat de Consiliul Județean Cluj, iar licitația pentru schimbarea gazonului este în derulare.

La solicitarea staff-ului tehnic condus de Ioan Ovidiu Sabău, care consideră că gazonul deplorabil de pe Cluj Arena afectează jocul echipei și, prin urmare, și șansele de a-și atinge obiectivul, conducerea clubului ia în calcul să mute echipa pe un alt stadion, unde condițiile de joc sunt mai bune.

Două variante sunt luate în calcul la această oră: stadionul din Mediaș, unde clujenii au mai jucat și la începutul sezonului, pe perioada Untold, și stadionul din Sibiu, recent inaugurat.

Despre acest subiect a scris în premieră 100% "U". Informațiile au fost confirmate de ZIUA de CLUJ, care a aflat că au fost puse în balanță argumentele pro și contra mutării partidelor din Cluj la Mediaș sau Sibiu. A primat argumentul că starea dezastruoasă a gazonului de pe Cluj Arena ar putea afecta obiectivul principal al echipei, acela de a evolua și în sezonul viitor în Superliga. Staff-ul tehnic a pregătit în contanamentul din Antalya un joc ofensiv, bazat pe posesie, care să aducă punctele atât de necesare, dar care nu poate fi pus în practică pe Cluj Arena.

Meciurile de acasă pe care "U" le-ar putea disputa departe de Cluj, la Mediaș sau Sibiu:

  • Etapa 25: FC Universitatea Cluj - CS Mioveni, 10 feb 2023, 17:00
  • Etapa 27: FC Universitatea Cluj - FC Botoșani, 25 feb 2023 (ziua și ora exactă urmează să fie anunțate)
  • Etapa 29: FC Universitatea Cluj - FC Farul Constanta, 4 mar 2023 (ziua și ora exactă urmează să fie anunțate)
  • 1, 2 sau chiar 3 meciuri din play-out (în funcție de tragerea la sorți și de programări)

Alin Tișe își asumă responsabilitatea pentru starea gazonului de pe Cluj Arena. „Îmi cer iertare suporterilor şi jucătorilor"

Președintele Consiliului Județean Cluj a intervenit la TV după meciul „U” - Rapid și a anunțat ce se întâmplă cu gazonul de pe Cluj Arena. 

Alin Tișe, a explicat situaţia deplorabilă a gazonului de pe Cluj Arena. Acesta şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru situaţia creată şi a reamintit faptul că suprafaţa va fi schimbată în totalitate, însă doar în momentul în care vremea va permite acest lucru.

„Suntem într-o procedură de schimbare a gazonului, regret că aceste două meciuri s-au jucat în aceste condiţii. Aşteptăm să se îmbunătăţească vremea pentru a schimba gazonul, acest lucru se va întâmpla când vremea ne va permite. Îmi cer iertare suporterilor şi jucătorilor, din noiembie nu s-a mai putut lucra", a spus Alin Tișe. DETALII AICI

Comenteaza