”U” întâlnește în week-end codașa seriei: ”Cu un asemenea lot, ”U” nu are voie să rateze locul 1”

”U” întâlnește în week-end codașa seriei: ”Cu un asemenea lot, ”U” nu are voie să rateze locul 1”
Universitatea Cluj va evolua în week-end împotriva ”lanternei roșii” a clasamentului, FC Avrig. ”U” e cea mai bună echipă din campionat. Cu un asemenea lot, nu are voie să rateze locul 1”, a spus președintele clubului sibian, Vasile Comănean.

După 7 etape, "studenții" ocupă locul 7 în Liga a III-a, având 11 puncte. În ultima rundă, echipa lui Adrian Falub a remizat pe terenul Sănătății Cluj, scor 0-0. "Alb-negrii" au un record de 3 victorii (4-0 la Unirea Dej, 3-0 împotriva Performanței Ighiu și 7-2 cu Viitorul Ghimbav), 2 remize (1-1 cu CFR 2, 0-0 cu Sănătatea) și o înfrângere (0-2 la Unirea Tășnad). În runda a treia, Universitatea a stat.

FC Avrig se află pe ultima poziție din Seria a V-a, cu doar 2 puncte. Deși nu au înregistrat nicio victorie în actuala stagiune, sibienii au pierdut la limită partide cu formații precum Metalurgistul Cugir (0-1), Industria Galda (1-2) sau Unirea Tășnad (1-2). Singura înfrângere mai clară a venit în duelul cu CFR 2, scor 0-4. Viitoarea adversară a "Șepcilor roșii" a bifat, pe de altă parte, două remize cu Avântul Reghin (1-1) și Unirea Dej (1-1).

Una din cele mai tinere echipe

"Toate meciurile sunt grele, având în vedere că suntem nou promovați. "U" e o echipă cu pretenții. E cea mai bună formație din campionat. Cu un asemenea lot, nu are voie să piardă locul 1. Va fi o oarecare diferență de valoare, dar mergem să jucăm fotbal. Vrem să dovedim că nu am ajuns întâmplător în Liga a III", a declarat președintele lui FC Avrig, Vasile Comănean, pentru ZIUA de CLUJ.

FC Avrig este una din cele mai tinere grupări din serie. Media de vârstă a clubului ajunge la 23 ani.

"Echipa e foarte tânără, dornică să joace. Nu avem jucători care să fi trecut prin B sau C. Nu i-am putea plăti. Noi punem accent pe tineri și ce avem aici în zonă. Avem mulți juniori născuți în 2000. Jucătorii evoluează mai mult de plăcere, nu sunt angajați aici. Antrenamentele le facem după-amiază, pentru că jucătorii merg dimineața la muncă. Am pierdut trei fotbaliști foarte buni în vară, care ne-au ajutat în Liga a IV-a. Au plecat la muncă în Germania", a adăugat oficialul sibienilor.

”Ne dorim evitarea retrogradrii”

Obiectivul lui FC Avrig pentru acest sezon este menținerea în Liga a III-a.

"Asta ne dorim. Dacă putem e foarte bine, dacă nu asta este. Nu e capăt de țară. Nu suntem un club cu pretenții. Seria e destul de grea. Nici nu avem o arie de selecție așa mare. Știam de la început ce ne așteaptă. Dar am pierdut multe meciuri la limită. În cel cu Metalurgistul Cugir am fost învinși printr-un autogol.

Singurul eșec mai categoric a fost cu CFR 2, dar atunci n-am avut toată echipa la dispoziție. Sunt multe echipe cu potențial în serie - "U" Cluj, Performanța Ighiu, Cugirul, Comuna Recea. Cei de la Recea mi-au lăsat o impresie foarte bună. E o echipă preocupată de joc și care a făcut o figură frumoasă anul trecut", a mai spus Vasile Comănean.

Universitatea Cluj - FC Avrig va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00, pe Cluj Arena, în etapa a opta din Liga a III-a.

Comenteaza