"U" Mobitelco a pierdut dramatic la Timişoara primul meci al semifinalei

Baschetbaliştii campioanei au pierdut astăzi cu 81-78 prima partidă a semifinalei Diviziei A cu BC Timişoara. Seria, care se joacă după sistemul "cel mai bun din cinci meciuri", continuă mâine la ora 20:00 tot în Sala Sporturilor "Constantin Jude".

Clujenii au intrat excelent în meci şi au reuşit un 13-0 "run" după doar cinci minute. Ambele formaţii s-au întrecut apoi în transformări de la distanţă, iar scorul a devenit 25-23 pentru "U" Mobitelco la căpătul primului sfert. Bănăţenii au egalat instant la 25 şi tot ei au mers la cabine cu un avans de şapte puncte: 45-38. Diferenţa a crescut la zece puncte pentru BC Timişoara în partea a doua (48-38, min. 21), însă ceva s-a rupt în jocul ei, iar "U" a preluat din nou conducerea: 58-59. Finalul a fost incandescent. Sarovic şi Cuic au dus scorul la 71-63 în minutul 35, dar "studenţii" au revenit la un punct, 79-78 (39). La celălalt panou, însă, Dragoş Andrei a marcat ambele aruncări de la linia liberelor şi a năruit speranţele campioanei.

Trei baschetbalişti de la cele două formaţii a fost eliminaţi din cauza comiterii a cinci greşeli personale. Este vorba despre Zoran Krstanovic, care, de altfel, a fost principalul marcator al lui "U" Mobitelco, cu 23 de puncte, respectiv Branko Cuic şi Bogdan Popescu. Din tabăra gazdă s-a remarcat Sarovic, cu 26 de puncte. 

"A fost un meci de mare angajament, în care am început bine, apoi aruncările de trei puncte ale lui Sarovic şi Jovanovic i-au readus în joc. În sfertul trei am revenit de la zece puncte, am avut constanţă în joc, însă finalul ne-a găsit puţin relaxaţi în apărare, le-am dat ocazia să înscrie mult prea uşor. Mâine trebuie să jucăm mult mai constant, mai ales în defensivă", a declarat antrenorul campioanei, Marcel Ţenter, pentru site-ul oficial al clubului.

Spectacol au oferit şi celelalte două semifinaliste, Gaz Metan Mediaş respectiv CSU Ploieşti, victoria revenindu-le prahovenilor cu 87-85.

 

Comenteaza