"U" NTT DATA a terminat cu bine campionatul și se pregătește pentru o nouă ediție a Diviziei A1

"U" NTT DATA a terminat cu bine campionatul și se pregătește pentru o nouă ediție a Diviziei A1

Oficialii, dar și voleibalistele se declară mulțumiți de performanța din sezonul trecut și își doresc ca echipa să progreseze.

"U" NTT DATA a promovat în primul eșalon valoric în sezonul trecut. Formația clujeană s-a clasat  pe locul 8 în Divizia A1 de volei feminin, cu 11 puncte. Play-out-ul campionatului s-a anulat, astfel încât “studentele” nu vor disputa meciuri oficiale până în octombrie. Pentru sezonul viitor, atât oficialii echipei, cât și jucătoarele își doresc o performanță și mai bună.

Poza noua 22.03.2018

Directorul sportiv al echipei, Constantin Parâia, a vorbit cu Ziua de Cluj despre reușitele din sezonul anterior, dar și despre obicetivele imediate și promovarea jucătoarelor din Cluj.

Sunteți mulțumit de performanța din sezonul trecut?

Sunt mulțumit de perfomanța reușită în sezonul trecut, având în vedere că am fost nou-promovați. Am vrut să vedem cum merg treburile în Divizia A1, pentru a știi cum să ne comporăm în viitor. Echipa nu a mai avut aceste condiții de pregătire și de joc, de 12 ani. Am ocupat locul 8, deși cred că se putea mai bine. Din diferite motive, nu s-a atins obiectivul pe care l-am impus și am luat o serie de măsuri pe care le voi anunța la timpul portivit.

Care este obiectivul pentru sezonul viitor?

Îmi doresc o clasare în primii șase, adică în play-off-ul Diviziei A1, iar de acolo se poate întâmpla orice. Pentru a realiza acest obiectiv, trebuie să îmbunătățim lotul și îmi doresc să mai aducem trei jucătoare bune și trebuie, desigur, o mărire a bugetului echipei. Dacă realizăm aceste lucruri, vom fi calificați în play-off. 

Cât de departe poate ajunge echipa?

În următorii ani, îmi doresc o echipă care să evolueze bine, iar după doi ani vreau să ne batem chiar la titlul național. Este dorința mea, dar de la dorință la îndeplinirea ei e un drum lung și depindem de mulți factori.

Aveţi ca obiectiv promovarea sportivelor din Cluj...

Avem o colaborare cu Liceul cu Program Sportiv din Cluj-Napoca și, împreună cu antrenorii, selectăm cele mai bune fete, pe care le-am legitimat în sezonul trecut. Pe fondul unor accidentări, una dintre fete a jucat ca titular tot returul de campionat. Dorim să încurajăm copiii din Cluj să practice un sport.

Cât de importantă pentru echipă a fost colaborarea cu NTT DATA Romania?

Sponsorizarea de la NTT DATA a fost determinantă pentru această echipă. Sunt foarte bucuros că îl avem lângă noi pe domnul Daniel Metz și pentru că am reușit să îl atragem în susținerea echipei de volei. Am făcut o treabă foarte bună de când colaborăm.

Poza noua 22.03.2018

Antrenorul secund, Laura Trombițaș consideră că echipa a evoluat bine în sezonul 2017-2018, dar anul viitor performanța poate fi depășită.

”Suntem fericiți cu ce am realizat în sezonul trecut. A fost un an bun pentru noi, dar cred că pueam să urcăm un loc în clasament dacă nu se întrerupea campionatul. Vrem să ne îndeplinim obiectivele impuse de conducere și dorim să depășim performanța din acest an. Suporterii contează foarte mult pentru noi și ne dorim ca ei să vină și să ne susțină”, a spus Trombițaș.

Căpitanul formației, Raluca Bucur, crede că formația clujeană poate evolua mai bine și speră la mai multe victorii anul viitor.

”Puteam să ne clasăm mai bine în sezonul trecut. Dacă primeam șansa de a juca în play-off puteam să ajungem pe locul 7. Am încredere că anul viitor vom fi la jumătatea clasamentului și nu ne vom mai bate petru evitarea retrogradării. Victoriile din acest sezon au fost puține, dar muncite” , a declarat Raluca Bucur.

Sabina Miclea, jucătoare revenită după o lungă perioadă la “U”, este fericită că s-a întors acasă și consideră că formația clujeană a progresat mult în sezonul recent încheiat.

”Sunt mulțumită cu ce am reușit anul trecut, iar spre finalul campionatului am fructificat munca depusă, iar rezultatele au început să apară. Din păcate, odată ce echipa s-a închegat și am devenit omogene, play-out-ul nu s-a mai jucat. Anul acesta nu am avut vedete și tot am reușit să facem rezultate frumoase. Victoria cu CSM Lugoj a reprezentat cel mai frumos moment al sezonului, fiindcă a venit după o perioadă groaznică pentru noi, în care nu am reușit să acumulăm puncte. Revenirea la Cluj a fost, la început, ciudată deoarece am fost plecată de la 13 ani. A fost ciudat să joc acasă, dar a fost o experiență plăcută”, a menționat ridicătorul clujencelor.

Comenteaza