News alert "U" nu se opreşte din transferuri. Doi jucători, aduşi de la Viitorul lui Hagi

"U" nu se opreşte din transferuri. Doi jucători, aduşi de la Viitorul lui Hagi
Tiberiu Căpuşă

Doi dintre cei mai talentați jucători formați de Academia Gheorghe Hagi în ultimele sezoane au fost acontaţi de FC Universitatea Cluj.

"Şepcile roşii" au ajuns la un acord cu Viitorul Constanța pentru împrumutul fotbaliștilor Doru Dumitrescu (19 ani) și Tiberiu Căpușă (20 de ani), cei doi urmând să se prezinte la primul antrenament al “studenților” din presezon.

Dumitrescu evoluează în zona centrală a liniei mediene, iar în carieră a strâns 13 meciuri pentru VIitorul Constanța în toate competițiile, în timp ce Tiberiu Căpușă evoluează pe postul de fundaș dreapta, el debutând în prima Ligă în luna februarie a acestui sezon, într-un meci cu Astra Giurgiu.

Dumitrescu şi Căpuşă sunt transferurile cu numărul 4 şi 5 ale Universităţii după promovarea în Liga 2. Marţi, clubul studenţesc a anunţat sosirea altor trei fotbalişti, portarul Cosmin Dur-Bozoancă și fundașul stânga Carol Taub, aduşi de la ASU Politehnica Timişoara, şi fundaşul central Jevrem Kosnic, sosit de la Vojvodina Novi Sad.

Produs al Academiei “Gheorghe Hagi” și considerat unul dintre cei mai talentați goalkeeperi ai acesteia, Dur-Bozoancă a evoluat în sezonul trecut sub formă de împrumut la formația bănățeană, pentru care a strâns 26 de prezențe în toate competițiile. De asemenea, portarul originar din Brașov are trei convocări la echipa națională Under 17 a României, debutul său consemnându-se în toamna anului 2014, într-un meci împotriva Cehiei, pierdut de “tricolori” cu 2-1. 

Taub a fost una dintre surprizele plăcute ale sezonului 2017-2018 din Liga a II-a, cu cinci goluri înscrise în tricoul “alb-violet”. Ultimul dintre ele a venit chiar sâmbăta trecută, pe Stadionul Dan Păltinișanu, în derby-ul local cu Ripensia, când fundașul stânga a adus, pe final, victoria Politehnicii (2-1).

Kosnic s-a născut în Elveția, la St. Gallen, iar în 2011 a făcut pasul de la FK Rad Belgrad, în Italia, la Palermo. CV-ul său este completat de echipe precum Pisa, Honved Budapesta, Buducnost Podgorica și Reggina.

Comenteaza