"U" reacţionează după bannerul anti-Walter: "Este şocant!"

Într-o scrisoare deschisă, Vlad Munteanu, administratorul special al Universităţii, condamnă gestul reprobabil al câtorva suporteri care au afişat un banner cu un conţinut greu de caracterizat, îndreptat împotriva lui FLorian Walter.

În respectiva scrisoare, Munteanu arată că fără implicarea lui Florian Walter echipa ar fi putut ajunge în faliment şi, mai mult, dezvăluie că proiectul pentru sezonul viitor implică o clasare între primele locuri. "Victoria cu Otelul ar fi trebuit sa fie una care sa ne aduca o bucurie comuna. Ea a fost insa umbrita de un gest care nu are de-a face cu civilizatia sportului, cu tot ce inseamna "U"! Bannerul afisat de cativa suporteri la adresa finantatorului Florian Walter reprezinta un gest foarte urat, pe care nu am cum sa nu-l condamn.

Din primele zile ale mandatului meu la Cluj am precizat clar ca noul proiect se va baza pe spiritul care a facut din "U" , de-a lungul celor 95 de ani de existanta, cea mai iubita echipa din Transilvania. Va asigur ca in cei aproape 100 de ani niciodata nu a existat un asemenea mesaj ca bannerul de la meciul cu Otelul! "U" s-a impus prin fair-play, prin bun simt, prin civilizatie!

Este socant, este regretabil ceea ce s-a intamplat cu bannerul respectiv! Si asta mai ales pentru ca revenirea lui Florian Walter langa "U" a insemnat un reviriment in care putini mai credeau. Siguranta financiara adusa de finantator a fost elementul care le-a permis jucatorilor sa realizeze aproape imposibilul: 4 victorii din 6 meciuri consecutive! Datorita lui Florian Walter, "U" are linistea necesara pentru un proiect cu care, va asigur, nu numai ca se va salva de la retrogradare, dar va redeveni una din formatiile de forta din fotbalul romanesc!", se arată în scrisoarea deschisă care poate fi citită integral aici.

Reamintim că în timpul partidei câştigate de "U" contra Oţelului, scor 1-0, câţiva spectatori de la tribuna a II-a au ridicat un banner cu textul "un mesaj de sărbători: Walter mori!" Gestul lor a fost condamnat de către suporterii Universităţii pe diferite site-uri, reţele sociale sau forumuri, inclusiv în cadrul rubricii de comentarii a ziuadecj.ro.

 

Comenteaza