"U" riscă falimentul! Echipa poate să dispară din fotbalul românesc!

Situaţie incredibilă pentru Universitatea Cluj, formaţie care poate intra de mâine în faliment.

Astăzi a avut loc un nou termen în dosarul de insolvenţă, iar pe ordinea de zi au fost mai multe speţe printre care prelungirea termenului şi cererea de intrare în faliment a clubului solicitată de şapte jucători care nu şi-au primit primele de salvare de la retrogradare din sezonul trecut. Pintre aceştia se numără Apostul Muzac, Viorel Dinu, Bogdan Apostu şi Janos Szekely.

Judecătorul sindic a rămas în pronunţare şi va da un verdict mâine. Clubul riscă intrarea în faliment, ceea ce ar duce automat la dezafiliere. Practic, Universitatea Cluj poate dispărea din fotbalul românesc.

Marieta Anastrasescu, administratorul judiciar al clubului a spus că judecătorul trebuia mai întâi să se exprime în privinţa legalităţii cererilor de faliment şi doar apoi să dea un termen pentru deschiderea procedurii în sine. „În primul rând nu este clar dacă acestea sunt datorii curente sau sunt creanţe înregistrate înaintea declanşării procedurii de insolvenţă. M-aş fi aşteptat ca domnul judecător să se pronunţe asupra legalităţii cererilor, iar dacă acestea să fie întemeiate să mai dea un termen de plată. În cazul în care judecătorul anunţă mâine declanşarea procedurii de faliment, situaţia nu mai poate fi remediată", a spus aceasta.

Dacă se declanşează falimentul , clubul îşi pierde dreptul de evolua în Liga 1, Universitatea urmând să fie automat dezafiliată.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

Comenteaza