“U” s-a “fript” cu Gazul la Sibiu

“U” s-a “fript” cu Gazul la Sibiu
Universitatea a pierdut primul meci după cinci etape de invincibilitate, 1-3 pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaş.
Pe cât de bine a jucat Universitatea în ultimele partide, pe atât de prost a făcut-o ieri, la Sibiu, în cea cu Gaz Metan. “Studenţii” au pierdut cu scorul de 3-1 în faţa unei echipe medieşene puternice doar pe ultimii 20 de metri. Eric, Muntean şi Kubala au înscris golurile gazdelor, în timp ce Cvirik a marcat golul speranţelor celor 200 de fani clujeni care şi-au încurajat formaţia pe malul Cibinului.

Universitatea a mers la Sibiu cu alura echipei care nu pierduse de cinci meciuri şi, mai mult, a câştigat ultimele patru întâlniri din prima ligă. “Şepcile roşii” se aflau pe un excelent loc 4 în Liga I, la un punct de “trioul” bucureştean Dinamo, Steaua, Rapid, care conduce campionatul. “Studenţii”, însă, nu şi-au ascultat colegul din atac, pe Claudiu Niculescu, şi s-au gândit mai mult la clasament decât la meciul din fieful uneia dintre echipele puternice ale campionatului, mai ales acasă. Marian Pană a mers în continuare pe mâna echipei care a obţinut ultimele patru victorii, modificând doar banda stângă a liniei mediene, acolo unde Boştină, suspendat, i-a lăsat locul lui Alex Păcurar.

Mijlocaşul revenit de la Steaua a primit şi banderola de căpitan, unul dintre puţinele lucruri care l-a făcut remarcat de-a lungul partidei. O echipă masivă prin definiţie, cu un jucător în mare formă, Eric Oliveira, Mediaşul nu s-a dezminţit nici ieri. Gazdele de pe “Municipalul” sibian s-au dovedit periculoase în debutul primei reprize ca urmare a două faze fixe, dar Khubutia (5) şi Hoban (14) n-au nimerit spaţiul porţii lui Matache în urma a două lovituri de cap. “Studenţii” s-au încălzit greu, iar traseele din partidele precedente s-au văzut cu intermitenţe. La o fază inteligentă de atac, Delgado l-a deschis inteligent pe Lemnaru, atacantul a rămas singur cu portarul Pleşca, dar s-a împiedicat în momentul şutului. Universitatea a preluat uşor controlul jocului, a pasat frumos şi cu destulă uşurinţă, dar fazele s-au oprit în mijlocul careului advers. Mediaşul a dat lovitura înainte de pauză, în minutul 41, când Eric a păcălit apărarea destul de greoaie a Universităţii şi a înscris cu uşurinţă.

Imediat după pauză, Pană l-a înlocuit pe Delgado şi a mizat pe Tobă, iar tânărul jucător a centrat bine de pe dreapta, pentru ocazia mare a lui Niculescu, atacantul şutând puternic, dar pe centru. Imediat, Eric a mai scos din joben un moment de magie, driblând tot la marginea careului, dar Matache a scos in extremis şutul brazilianului. “Studenţii” au continuat să forţeze şi au solicitat un penalty la o fază în care mingea a lovit mâna unui medieşean. Pană a riscat tot şi a renunţat la Munteanu, retrăgându-l pe Balde în centrul apărării. Rămaşi fără închizătorul de meserie, “studenţii” au pierdut mijlocul terenului şi au fost pradă uşoară pentru gazde. Medieşenii au combinat bine, prin “un-doiuri” la marginea careului, iar Alex Munteanu a rămas singur, în partea stângă, marcând la colţul lung golul desprinderii (71). “U” a replicat rapid, după nici patru minute, când Cvirik a înscris cu capul, după cornerul executat excelent de Tobă.

Clujenii au mizat totul pe ofensivă, dar luciditatea le-a lipsit cu desăvârşire. Niculescu l-a încercat pe Pleşca cu un şut de la distanţă (78), iar Tobă a şutat la colţul lung, într-o fază în care îl avea liber pe Lemnaru în faţa porţii. Marian Pană a mutat a treia oară, tot pe cartea ofensivei, mizând pe Voican în locul lui Vasile Gheorghe, una dintre “mâinile moarte” clujene în partida de ieri. Universitatea n-a mai avut forţa să pericliteze poarta lui Pleşca, deşi a avut în faţă o apărare nesigură a gazdelor, pe când Eric a mai înşirat trei “studenţi” în careul lui Matache înainte să fie blocat în ultimul moment. Medieşenii au înscris până la urmă şi golul trei, după o fază în care Eric, Bozeşan şi Kubala s-au distrat cu apărarea “studenţilor”, iar ultimul a marcat fără prea mari probleme.

“U” a pierdut primul meci după cinci etape şi rămâne cu 13 puncte în Liga I. Marţi, de la ora 16:00, “studenţii” vor debuta în Cupa României, la Alba Iulia, împotriva Victoriei Brăneşti. “Avem examene în fiecare săptămână, probabil jucătorii sunt supăraţi, dar ne vom reveni repede. Avem în continuare probleme în zona centrală, dar urmează meciurile cu Brăneşti şi CFR Cluj, pe care le vom aborda la victorie. Vrem să învingem CFR-ul mai ales pentru suporteri, aţi văzut şi azi (vineri - n. red.) câţi au venit să ne încurajeze!”, a spus Marian Pană la final.


Comenteaza