“U” și-a luat portar crescut de Benfica. Goalkeeper-ul e primul dintre portughezii ce urmează să vină la Cluj

“U” și-a luat portar crescut de Benfica. Goalkeeper-ul e primul dintre portughezii ce urmează să vină la Cluj
| Foto: zerozero.pt

Prima mutare pe piața transferurilor a noii conduceri tehnice a echipei a fost aducerea unui portar, care a fost crescut într-una dintre cele mai puternice academii de pe continent.

La două săptămâni de la barajul cu FC Hermannstadt, “studenții” au revenit din vacanță. Sub comanda unui nou antrenor, Cristian Dulca, echipa clujeană își propune din nou promovarea. Cu un nou staff tehnic, clujenii au schimbat și strategia de transferuri, care va fi acum axată pe jucători din străinătate, în special în Portugalia.

Primul sosit este Jose Costa, un portar crescut de Benfica. După ce a părăsit formația din capitala Portugaliei, goalkeeper-ul a jucat doar în eșalonul secund, la formații precum Oliveira Bairro, Braga B, Academica Coimbra și Penafiel. În ultimul sezon, a jucat în 19 partide și a reușit să păstreze poarta intactă în șase dintre acestea.

Portarul e doar primul dintr-o serie de lusitani care va veni la Universitatea Cluj. Numărul portughezilor din lot va ajunge la opt, iar printre pozițiile pe care vor juca se numără cele de fundaș central, mijlocaș la închidere, extremă, playmaker și atacant.

Comenteaza