“U” Transilvania, la 60 de minute de sărbătoare

“U” Transilvania, la 60 de minute de sărbătoare
Handbaliştii de la “U” Transilvania au ocazia să sărbătorească în faţa propriilor suporteri prima calificare în cupele europene de după revenirea în Liga Naţională. Meciul dintre echipa clujeană şi UCM HC Caraş-Severin începe la ora 18:00, în Sala Sporturilor Horia Demian.

Acum trei ani, "U" Transilvania a revenit pe prima scenă a handbalului românesc. Şi-a fixat obiective pe termen mediu şi le-a îndeplinit pe rând. În 2009, a reuşit să se menţină pe prima scenă, iar un an mai târziu, a obţinut clasarea în primele opt. Pentru 2011, obiectivul a fost clasarea pe locurile 1-5 şi, implicit, o poziţie de cupă europeană, lucru care este foarte aproape de realizare. Clujenii întâlnesc astăzi ocupanta locului IV în clasamentul Ligii Naţionale, UCM HC Caraş-Severin, iar o victorie ar da startul sărbătorii în Sala Sporturilor Horia Demian. "Ne dorim ca la acest meci să avem o sală plină, la fel ca şi la meciul cu HCM Constanţa. Vrem să ducem handbalul clujean acolo unde nu a mai ajuns până acum. Anul viitor vom avea un obiectiv cu un pas mai sus", promite managerul Mihai Tritean.

De îndeplinirea actualului obiectiv depinde şi soarta mai multor jucători aduşi la echipă în acest sezon. Unii sunt doar împrumutaţi, cum este cazul lui Mocanu şi Nicolae, în timp ce altora le expiră contractul la finalul acestei stagiuni. Dacă "U" Transilvania va obţine calificarea, unii dintre ei au mari şanse să continue la Cluj, dar în caz contrar, ar putea opta pentru alte variante. "Am adus jucători foarte buni, de naţională, obişnuiţi cu marea performanţă. Vrem să îi ţinem şi să aducem şi alţii. Ei vor să rămână la echipă, dar vom discuta despre acest lucru în următoarea perioadă", a mai spus Tritean. Singura echipă care mai poate lua locul clujenilor în Cupa Challenge este Ştiinţa Bacău. Dacă "studenţii" pierd cu UCM, iar Bacăul câştigă mâine la Odorhei, moldovenii vor fi cei care vor urca pe poziţia a cincea. În sezonul 2011-2012 al cupelor europene, ţara noastră va putea înscrie în competiţie cinci formaţii: una în Liga Campionilor, alta în Cupa EHF, o echipă în Cupa Cupelor şi două în Challenge Cup.

 

 

Comenteaza