“U” Transilvania s-ar putea retrage din Liga Naţională

 “U” Transilvania s-ar putea retrage din Liga Naţională
Managerul echipei clujene, Mihai Tritean, a anunţat că există posibilitatea ca aceasta să se retragă din Liga Naţională. Handbaliştii au ratat calificarea în cupele europene după ce au fost eliminaţi în semifinalele Cupei României de către HCM Constanţa, după un meci pe care l-au dominat.

La finalul săptămânii trecute, "U" Transilvania învingea în ultima etapă pe UCM HC Caraş-Severin şi îşi asigura locul 5, la finalul unui sezon dificil. Euforia a fost sentimentul dominant în Sala Sporturilor Horia Demian, pentru că nimeni nu se gândea că echipa mai putea rata calificarea în Europa. Visul clujenilor a fost spulberat însă în urmă cu două zile. Energia Pandurii Târgu-Jiu (locul 7) a ajuns în finala Cupei României, iar "studenţii" erau obligaţi să câştige în faţa campioanei pentru a juca în ultimul act cu gorjenii.

"U" a fost foarte aproape să elimine Constanţa, dar unele decizii din partea secundă au făcut ca adversarii să se impună la un singur gol. "Suntem cu toţii foarte supăraţi. Am făcut cel mai bun meci al nostru din acest an, am dominat Constanţa. Am fost mai buni decât ei, dar aşa a trebuit, ca noi să părăsim competiţia. Am jucat în ultimele minute în cinci sau chiar patru oameni. După felul în care s-au desfăşurat lucrurile, nu câştigam nici dacă jucam două zile, poate ajungeam să evoluăm cu doi jucători", ne-a declarat managerul Mihai Tritean, extrem de supărat. Acesta a comentat şi uşurinţa cu care Energia a trecut de echipele clasate pe locurile 2 şi 3, HC Odorhei şi Bucovina Suceava. "Meciurile disputate de Energia au fost unele amicale", a punctat oficialul.

Tritean precizează că nu ştie ce se va întâmpla cu formaţia, dar a admis că există şi posibilitatea ca aceasta să se retragă din campionat. "Nu ştim ce va fi nici cu echipa, nici cu jucătorii. Noi ne-am îndeplinit obiectivul, ne-am clasat pe locul cinci, iar apoi am fost eliminaţi ruşinos din Cupă. Sunt oameni care au investit în acest club şi care au aşteptat rezultate. Există posibilitatea să ne retragem, în contextul în care echipele care vor performanţă sunt tratate la modul în care am fost trataţi noi", a declarat, cu tristeţe, managerul echipei, care lasă însă şi o portiţă. "Dacă oraşul vrea performanţă, vom continua, dacă nu, vom renunţa. Nu mă refer doar la autorităţile locale, care ne-au asigurat după terminarea campionatului că apreciază ceea ce am făcut. Dacă vor rămâne consecvenţi, cu siguranţă la anul ne vom putea bate pentru o medalie", este speranţa lui Mihai Tritean.

 

 

Comenteaza