UEFA ar putea muta finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg. Sunt în joc 60 de milioane de euro

UEFA ar putea muta finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg. Sunt în joc 60 de milioane de euro

Tensiunile dintre Rusia și Occident determină UEFA să analizeze dacă va muta locaţia finalei competiției de fotbal UEFA Champions League din acest an. Oraşul gazdă din Rusia, Sankt Petersburg, ar pierde astfel peste 60 de milioane de euro. 

Din cauza crizei din Ucraina și tensiunilor dintre Rusia și Occident, UEFA ar putea să schimbe locația finalei competiției de fontal UEFA Champions League din acest an, care ar urma să se dispute dispute în Rusia, pe stadionul Gazprom Arena, din Sankt Petersburg, pe 28 mai, scrie BBC News, citat de digi24.ro. 

Rusia a trimis trupe în cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei și există temeri că este planificată o invazie totală a Ucrainei. Se așteaptă ca mai multe țări, inclusiv Marea Britanie, să introducă sancțiuni împotriva Rusiei ca răspuns la această mișcare.

În acest context, mai multe voci europene au subliniat că UEFA ar trebui să considere ca fiind foarte puțin probabil ca Rusia să mai găzduiască finala ediției din 2022 a Ligii Campionilor la fotbal.  

Fostul ministru britanic al sportului, Tracey Crouch, a declarat pentru BBC Sport că UEFA ar trebui să mute finala „imediat” într-o altă locație. „Având în vedere că occidentalii au condamnat acțiunii Rusiei în Ucraina, UEFA ar trebui să mute imediat finala Ligii Campionilor de pe stadionul Gazprom”, a declarat Crouch.

„UEFA monitorizează constant situația. Momentan, nu este în plan schimbarea locului de disputare al finalei”, a transmis organismul de conducere al fotbalului european printr-un comunicat oficial, citat de The Guardian. BBC Sport mai notează că data evenimentului nu va fi schimbată, iar o decizie ar urma să fie luată în cursul săptămânii viitoare, pentru că până în ziua finalei mai sunt doar 95 de zile.

O variantă ar fi stadionul Wembley din Londra. Însă încă nu există o decizie definitivă, pentru că în weekendul 27-29 mai sunt programate alte două meciuri de fotbal pe acest stadion. Miza financiară este una uriașă. Finala Champions League aduce aproximativ 60 de milioane de euro orașului gazdă.

Sursa foto: Telekom Sport

Comenteaza