UEFA Champions League. Ajax Amsterdam, favorită pentru un loc în finala de la Madrid

UEFA Champions League. Ajax Amsterdam, favorită pentru un loc în finala de la Madrid
| Foto: facebook.com/ChampionsLeague

După victoria din tur, de pe terenul lui Tottenham, scor 1-0, olandezii au un avantaj care s-ar putea dovedi decisiv în returul semifinalei Ligii Campionilor.

Dacă Liverpool aseară a reușit una dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria fotbalului, partida de pe Stadionul “Johan Cruyff” promite, la rândul ei, spectacol. În teren se vor afla revelația sezonului în Liga Campionilor, Ajax și o formație a lui Tottenham care se află în fața celei mai mari performanțe din istoria recentă. Golul marcat la Londra îi pune pe olandezi în postura de favoriți, dar formația britanică nu va renunța prea ușor la un loc în finală.

“Lăncierii” pornesc cu un avantaj clar, iar cele 111 goluri marcate în Eredivisie spun multe despre forța ofensivă a echipei din capitala Olandei. În plus, elevii lui Erik ten Hag au cucerit la finalul săptămânii Cupa Olandei, după 4-0 cu Willem. Mai mult, victoriile pe linie din campionat și faptul că se vor putea baza pe tot lotul fac din Ajax o candidată serioasă la locul din finala de la Madrid.

De cealaltă parte, londonezii nu traversează cele mai bune momente, iar forma din campionat este revlevantă în acest sens. În ultimele cinci partide, Spurs a pierdut de trei ori, iar printre adeversari s-au numărat echipe precum Bournemouth sau West Ham, aflate la jumătatea clasamentului din Premier League. Cu absențe de marcă, precum Harry Kane sau Davinson Sanchez, misiune brtianicilor va fi foarte dificilă, în fața unei formații care le-a eliminat pe Real Madrid și Juventus în drumul spre semfinale.

Echipe probabile:

Ajax Amsterdam (4-3-3): Onana – Mazraoui, Blind, De Ligt, Tagliafico – Van de Beek, De Jong, Schone – Ziyech, Tadic, Neres

Tottenham (4-2-3-1): Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Sissoko, Wanyama – Alli, Eriksen, Lucas Moura – Son

Partida se va disputa de la ora 22:00 și va fi transmisă de Telekom Sport 1, Digisport 1 și Look Plus.

Comenteaza