UEFA Champions League. Început de foc în faza sferturilor de finală

UEFA Champions League. Început de foc în faza sferturilor de finală
| Foto: foto facebook.com/ChampionsLeague

Trei echipe din Premier League și campioana Portugaliei reîncep astăzi lupta pentru trofeul suprem în fotbalul european.

După ce faza optimilor a făcut victime importante, precum PSG, Bayern Munchen sau Atletico Madrid, cele mai bune opt echipe de pe continent încep din nou duelurile pentru un loc în finala de la Madrid. Primele echipe care vor începe faza sferturilor sunt trei dintre cele patru reprezentate ale Angliei și campioana Portugaliei, FC Porto.

Un meci cu totul special va fi confruntarea dintre Manchester City și Tottenham, două dintre echipele din topul ligii engeleze. Formația pregătită de Pep Guardiola se clasează pe locul al doilea și are victorii pe linie în ultimele cinci partide. În schimb, londonezii nu traversează cea mai bună perioadă a sezonului și au înregistrat trei înfrângeri și o remiză, în ultimele cinci jocuri. “Cetățenii” au și avantajul meciurilor directe în acest sezon, după ce s-au impus cu 1-0, în duelul din octombrie. Pentru partida din această seară, Manchester City nu se va putea baza pe Bravo și Zinchenko, în timp ce golgheterul Aguero este incert. De la Tottenham vor absenta Eric Dier și Erik Lamela.

Echipe probabile:

Tottenham: Lloris – Trippier, Alderwiereld, Vertonghen, Rose – Sissoko, Alli – Eriksen, Son, Winks – Kane

Manchester City: Ederson – Danilo, Laporte, Otamendi, Mendy – De Bruyne, Fernandinho, Gundogan – Bernardo Silva, Gabriel Jesus, Sterling

Partida se va disputa de la ora 22:00 și va fi transmisă de Telekom Sport 1, Digisport 1 și Look Plus.

Celălalt meci al zilei va fi reeditarea unei înfruntări din faza optimilor, din sezonul trecut. Atunci, Liverpool trecea de lusitani, cu 5-0 în Portugalia și o remiză albă pe Anfield. “Cormoranii” sunt lideri în Premier League și au înregistrat patru victorii, în ultimele cinci partide. De cealaltă parte, Porto se află într-o bătălie la titlu cu Benfica, iar cele două echipe sunt la egalitate de puncte, cu șase etape înainte de finalul competiției. Englezii nu se vor putea baza în această seară pe accidentații Gomez și Oxlade-Chamberlain, dar nici pe suspendatul Andy Robertson. De la Porto vor lipsi Herrera și Pepe.

Echipe probabile:

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Milner – Fabinho, Henderson, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

FC Porto: Casillas – Maxi, Felipe, Militao, Alex Telles – Danilo, Otavio, Corona – Brahimi, Marega, Soares

Partida se va disputa de la ora 22:00 și va fi transmisă de Telekom Sport 2 și Digisport 2.  

Comenteaza