UEFA Champions League. PSG a scris istorie pe terenul lui Manchester United, AS Roma s-a impus la limită cu FC Porto

UEFA Champions League. PSG a scris istorie pe terenul lui Manchester United, AS Roma s-a impus la limită cu FC Porto
| Foto: facebook.com/ChampionsLeague

Formația pariziană, fără Neymar și Cavani, a reușit să se impună pe Old Trafford și a devenit prima echipa din Franța care învinge pe “Teatrul viselor”.

Cea mai importantă competiție europeană a revenit în forță, cu un duel între două superputeri, dar și cu o întâlnire echilibrată, pe Olimpico. Deși le lipseau doi dintre cei mai importanți jucători, francezii au speculat perfect greșelile britanicilor, iar în startul actului secund au dat de două ori lovitura, prin Kimpembe și Mbappe. Astfel, PSG ia o opțiune serioasă pentru calificarea în sferturi.

Partida ce se anunța a fi cea mai echilibrată din faza optimilor s-a desfășurat după scenariul așteptat. Cele două formații au un nivel apropiat, însă AS Roma a profitat de avantajul terenului propriu. Golurile au venit în ultimele 20 de minute, când tânărul Zaniolo a lovit de două ori, pentru ca Adrian să reducă din diferență și să le dea speranțe fanilor pentru returul din Portugalia.

În ciuda faptului că Europa League debutează joi, primul meci din șaisprezecimi s-a jucat marți seară. Fenerbahce a câștigat duelul cu Zenit, la limită, prin golul marcat de algerianul Slimani, în minutul 21.

Returul partidelor din UEFA Champions League se va disputa miercuri, 6 martie.

Comenteaza