UEFA Champions League și Europa League revin. Manchester United – PSG deschide sezonul de primăvară

UEFA Champions League și Europa League revin. Manchester United – PSG deschide sezonul de primăvară
| Foto: facebook.com/ChampionsLeague

Celălalt meci al zilei este cel mai echilibrat duel din faza optimilor de finală, dintre semifinalista din sezonul trecut, AS Roma și lusitanii de la FC Porto.

După aproape două luni de pauză, cea mai importantă competiție europeană revine cu faza eliminatorie. Cele mai bune 16 echipe din Europa se vor lupta pentru a ajunge în finala de la Madrid, de pe Wanda Metropolitano și pentru a pune mâna pe cel mai important trofeu al sezonului.

Manchester United și PSG vor intra primele în luptă, într-unul dintre cele mai interesante dueluri din optimi. Englezii, sub comanda noului antrenor, Ole Gunnar Solskjaer trec prin cea mai bună perioadă a seoznului, iar în ultimele cinci partide de campionat au înregistrat patru victorii și o remiză și se află pe locul al patrulea în Premier League.

Formația din capitala Franței conduce detașat clasamentul din Ligue 1, iar în ultimele cinci partide, parizienii au patru victorii și o înfrângere. În schimb, echipa antrenată de Thomas Tuchel se confruntă cu mari probleme de lot, iar Neymar și Cavani vor lipsi în duelul cu United.

Echipe probabile:

Manchester United: De Gea - Young, Lindelof, Jones, Shaw - Herrera, Matic, Pogba - Lingard, Rashford, Martial

PSG: Buffon - Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat - Marquinhos, Verratti - Dani Alves, Draxler, Di Maria - Mbappe

Manchester United  - PSG, ora 22:00, Telekom Sport 1, Digisport 1, Look Plus

Celălalt meci al zilei în UCL este cel mai echilibrat duel din această fază a competiției, AS Roma – FC Porto. Seminfianlista din sezonul trecut nu trece prin cea mai bună perioadă a stagiunii și se clasează doar pe locul al șaselea în Serie A. Italienii au înregistrat trei victorii și două remize în ultimeele cinci partide.

De cealaltă parte, FC Porto conduce clasamentul din Portugalia, la doar un punct distanță de marea rivală, Benfica. Lusitanii au avut probleme în ultimele partide și au trei egaluri și doar două victorii în ultimele cinci jocuri. În plus, portughezii nu se vor putea baza nici pe unul dintre cei mai buni jucători ai lor, Marega.

Echipe probabile:

AS Roma: Mirante - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Pellegrini, De Rossi, Cristante - Zaniolo, Dzeko, El Shaarawy

FC Porto: Casillas - Eder Militao, Filipe, Pepe, Alex Telles - Danilo, Herrera, Oliver Torres - Otavio, Soares, Brahimi

AS Roma – FC Porto, ora 22:00, Telekom Sport 2, Digisport 2, Look Sport

Chiar dacă majoritatea meciurilor din faza eliminatorie din Europa League se vor juca joi, a doua competiție europeană debutează în noul an, cu duelul dintre Fenerbahce și Zenit Sankt Petersburg. Turcii se află într-o situație disperată, iar echipa plină de vedete se află pe locul al 14 în Super Lig, la doar un punct peste primul loc retrogradabil. În ultimele cinci meciuri, formația din Istanbul a înregistrat două victorii, două remize și o înfrângere.

În schimb, rușii se află pe primul loc în campionat, doar la un punct distanță de FK Krasnodar. Formația din Sankt Petersburg nu a început încă jocurile oficiale, dar a încheiat anul trecut cu două victorii și trei înfrângeri. Totuși, în gupe, rușii au ocupat primul loc și au reușit calificarea în șaisprezecimi.

Fenerbahce – Zenit Sankt Petersburg, ora 19:55, Telekom Sport 2, Digisport 2, Look Sport

Comenteaza