UEFA Champions League. Trei favorite la trofeu se luptă pentru calificarea în sferturi

UEFA Champions League. Trei favorite la trofeu se luptă pentru calificarea în sferturi
| Foto: facebook.com/ChampionsLeague

După ce partidele tur ale duelurilor Lyon – Barcelona și Liverpool – Bayern s-au încheiat cu remize albe, acum formațiile speră la un traseu cât mai simplu spre primele opt echipe de pe continent.

Dacă aseară, Juventus a întors incredibil soarta dublei cu Atletico, iar Manchester City a oferit o nouă demonstrație de fotbal total, ultimele dueluri din optimi promit un adevărat spectacol. Trei foste câștigătoare ale celui mai important trofeu continental se luptă pentru calificarea în sferturi și pentru încă o șansă la câștigarea UEFA Champions League.

Deși a remizat în tur, 0-0, Barcelona începe ca mare favorită duelul cu Olympique Lyon. Catalanii conduc autoritar La Liga și sunt neînvinși în ultimele cinci partide de campionat. În plus, prezența în teren a lui Leo Messi reprezintă un pericol constant pentru orice adversar pe care îl întâlnesc jucătorii pregătiți de Ernesto Valverde.

În schimb, francezii se deplasează pe Camp Nou, cu speranța că pot reuși o surpriză asemănătoare cu cea realizată de AS Roma anul trecut, care i-a eliminat pe catalani în sferturi. Echipa condusă de Bruno Genesio se luptă și în actuala stagiune pentru un loc pe podium în Ligue 1, după ce lupta pentru titlu a fost tranșată clar de PSG.

Echipe probabile:

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Rakitic, Busquets, Arthur, Roberto – Messi, Suarez

Lyon: Lopes – Denayer, Marcelo, Marcal – Dubois, Tousart, Ndombele, Mendy – Fekir – Dembele, Depay

Partida se va disputa de la ora 22:00 și va fi transmisă de Telekom Sport 2, Digisport 1 și Look Sport.

Celălalt meci al zilei propune un duel între două cvintuple câștigătoare ale trofeului Ligii Campionilor. După ce partida tur s-a încheiat cu o remiză albă, Bayern speră să profite de avantajul terenului propriu și să obțină calificarea în sferturi. Bavarezii se află într-o formă bună și au recuperat diferența dintre ei și Borussia Dortmund în Bundesliga. Totuși, Niko Kovac nu se va putea baza pe jucători importanți, precum Kimmic, Muller, Robben sau Tolisso.

Deși a pierdut avantajul pe care îl avea fața de Manchester City în campionat, Liverpool se află în continuare în lupta pentru trofeul pe care îl așteaptă de aproape 30 de ani. Cu toate acestea, englezii nu neglijează nici competiția continentală, mai ales după ce au ajuns în finala din sezonul trecut. Jurgen Klopp poate alinia la Munchen aproape cea mai bună garnitură pe care o are la dispoziție, absenții fiind Keita, Oxlade-Chemberlain și Gomez.

Echipe probabile:

Bayern Munchen: Neuer – Rafinha, Sule, Hummels, Alaba – Thiago, Martinez, James – Gnabry, Lewandowski, Ribery

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Partida se va disputa de la ora 22:00 și va fi transmisă de Telekom Sport 1, Digisport 2 și Look Plus.

Comenteaza