Ultima "fiţă": rally coaching. Un campion clujean s-a reorientat

Ultima
Un campion clujean a devenit rally coach: el le arată tinerilor piloţi drumul spre podiumul CNR.

Clujeanul Daniel „Danny" Ungur se pregăteşte de un nou debut în Campionatul Naţional de Raliuri (CNR). Pentru prima dată, nu va pleca de la start în calitate de pilot, ci va fi navigator. Asta pentru că, de la finele anului trecut, Danny s-a reorientat. El este rally coach, mai pe româneşte antrenor de raliu.

„Danny Ungur Racing a devenit un brand, care s-a relansat la finele anului 2014 într-un nou concept și care își propune să contribuie la performanțele motorsportului românesc prin instruirea și consilierea sportivilor implicați. Absolvirea cursurilor de pilotaj și copilotaj sportiv Danny Ungur Racing oferă absolvenților dreptul de a solicita și obține licență de sportiv avizată FRAS sau ACR. În urma obținerii licenței, sportivul poate participa în competițiile sportive ca pilot sau copilot debutant", se promovează clubul pe propriul website.

„Am plecat de la Napoca Rally Academy şi mi-am făcut propriul club. Am deja doi elevi foarte talentaţi, Remus Cotut şi Mihai Manole. Mă ocup să pregătesc tineri piloţi, dar continuu să predau şi ore de şofat defensiv", a declarat Ungur.

La Braşov, în prima cursă a CNR din 2015, programată vineri şi sâmbătă, Danny Ungur va fi copilotul lui Remus Cotut, pe o maşină Ford Fiesta. Sunt 53 de echipaje înscrise, dintre care 9 au legături cu Clujul: Edi Keleti va luat startul alături de Botond Csomortani, cel care i-a luat locul lui Victor Ponta, de vreo trei ani, Horaţiu Savu este şi el prezent, alături de copilotul Liviu Giusa, Vlad Miron Miculici va alerga alături de Rareş Fetean, pe o Dacia Logan, apoi mai sunt un echipaj de la Danny Ungur Racing, despre care tocmai am vorbit, şi cinci de la Napoca Rally Academy.

Raliul de la Braşov este primul din acest an. Vineri, 27 martie, au fost programate trei probe speciale, ultima fiind Brașov Rally Show, pe străzile din centrul orașului. Sâmbătă, 28 martie, a fost ziua cea mai lungă a raliului cu restul de șase probe speciale, sosirea fiind programată în jurul orei 18:15. Ediția din 2015 are o lungime de 342 km, dintre care 130 km împărțiți în 9 probe speciale.

 

Comenteaza