Ultimele pregătiri înainte de Cupa Davis: jocul la „dublu”, arma României

Ultimele pregătiri înainte de Cupa Davis: jocul la „dublu”, arma României
Horia Tecău, cel mai important jucător din lotul de Cupa Davis al României, crede că „tricolorii” pot trece de Finlanda, în jocurile de la Cluj, iar meciul de dublu va avea un rol special.

Horia Tecău - Florin Mergea, cuplul care are în palmares două titluri la juniori la Wimbledon, dar şi două finale la Australian Open, s-ar putea reuni sâmbătă, pe parchetul Sălii Sporturilor „Horia Demian". România întâlneşte Finlanda, într-o confruntare extrem de importantă pentru „tricolori", în tentativa de menţinere în Grupa I Mondială. Horia Tecău crede că el şi colegii săi pot învinge în meciurile împotriva numărului doi al Finlandei, iar apoi să câştige întâlnirea de dublu.

Cel mai în vogă tenismen român al momentului şi unul dintre cei mai buni la dublu din lume, Horia Tecău, are un ascendent moral în faţa cuplului finlandez, Nieminen - Heliovaara. „Am jucat împotriva dublului Nieminen - Heliovaara la Baadstad şi i-am învins atunci, sper să reuşim acest lucru şi acum. Chiar voi discuta şi cu Robert (Robert Lindstedt - n.red.), partenerul meu la dublu, să-mi aduc aminte mai bine anumite detalii, cum i-am învins şi ce trebuie făcut acum", a spus, ieri, Horia Tecău. Aceste e de părere că suprafaţa hard-court pe care se va juca în acest week-end avantajează mai degrabă Finlanda. "Nieminen a excelat la simplu, unde are multe partide şi victorii importante.

Suprafaţa de joc nu cred că ne avantajează, dar Nieminen joacă cel mai bine pe această suprafaţa. Dacă jucam pe zgură, eu zic că Nieminen nici nu se mai prezenta, erau altele datele problemei", a spus tenismenul roman, numărul 5 în lume la dublu, alături de Robert Lindstedt. De altfel, Tecău şi-a reiterat intenţia de a-şi continua cariera exclusiv în jocul de dublu, acolo unde are în palmares un titlu la Australian Open, la "mixt", alături de americanca Bethanie Mattek-Sands. "Cariera mea este doar la dublu, să fie foarte clar. Eu mi-am încercat şansa la simplu şi nu am reuşit ceea ce mi-am dorit eu. De patru ani de zile joc doar la dublu, nu se pune problema să revin asupra deciziei. Am ajuns pe locul 5 în lume şi mai am mulţi ani de tenis, dar la dublu. Este cu totul diferit, absolut totul e diferit", a mai spus tenismenul originar din Braşov.

De cealaltă parte, finlandezii au părut destul de relaxaţi la primul contact cu Sala Sporturilor "Horia Demian". Cu Jarko Nieminen, numărul 39 ATP, pe post de principală armă, nordicii şi-au permis să şi glumească. Căpitanul nejucător Kim Tillikainen a lăudat condiţiile de care beneficiază echipa sa la Cluj, dar şi frumuseţea fetelor din capitala Transilvaniei. "Ne simţim foarte bine în Cluj, în România, unde am fost primiţi şi trataţi excelent. Stăm într-un hotel unde avem cele mai bune condiţii, lumea se comportă frumos cu noi şi ne plac foarte mult fetele din România. Cam asta pot spune după aceste zile", spus Tillikainen, spre amuzamentul general.

Căpitanul-nejucător al României, Ciprian Porumb, a evitat în ultima perioadă să vorbească despre felul în care şi-a împărţit lotul pentru cele trei zile de concurs, dar mai mult ca sigur "dublul" va fi format din cuplul Horia Tecău - Florin Mergea. (D.S.)

Înghesuială la bilete

Oportunitatea de a vedea pe viu un meci de Cupa Davis i-a făcut pe clujeni să se înghesuie la casele de bilete. Primele s-au epuizat abonamentele valabile pentru cele trei zile de competiţie (100 de lei), dar fanii s-au înghesuit să-şi achiziţioneze un tichet şi pentru meciul de dublu, de sâmbătă. Costul unui bilet pentru prima zi e de 30 de lei, în timp ce la "dublu" şi pentru ziua de duminică un tichet costă 50 de lei.

 

Comenteaza