“U”miliţi sub Tâmpa

“U”miliţi sub Tâmpa
Clujenii nu şi-au creat nicio ocazie importantă în duelul cu FC Braşov, iar “stegarii” au înscris trei goluri, deşi au mai avut alte trei-patru ocazii mari.
La Braşov s-au întâlnit două echipe cu situaţii financiare diametral opuse. Au câştigat “stegarii” de la FC Braşov, neplătiţi de luni bune, care s-au impus cu 3-1 într-un meci în care Universitatea n-a contat aproape de loc. Pentru “studenţi” prezentul şi nici viitorul fotbalistic nu sună prea bine, având în vedere că etapa viitoare la Alba Iulia vine FC Vaslui.

“U” Cluj s-a prezentat cu lecţia neînvăţată la Braşov şi asta s-a văzut în prestaţia echipei. Marian Pană l-a trimis pe teren din primul minut pe Bogdan Buhuş, jucător sosit la echipă abia vineri şi la titularizat în poartă pe Ionuţ Boşneag. Ambele mutări s-au dovedit total neispirate. Buhuş a fost depăşit aproape în permanenţă pe banda dreaptă şi nu s-a sincronizat aproape în niciun moment cu Delgado, în timp ce Boşneag are partea sa de vină la primele două goluri braşovene. “Stegarii” au fost echipa mult mai omogenă, iar şarjele lui Chipciu şi recuperările lui Ilyes au pus în permanenţă pe picior greşit apărarea “studenţilor”. Fostul rapidist şi-a reglat tirul cu un şut de la 25 de metri care nu a nimerit ţinta, iar Machado (27), pe contra-atac s-a pierdut într-o situaţie bună. Trei minute mai târziu Ilyes nu a mai greşit, marcând din trei metri, după o gafă comună pe ruta Boşneag – Izvoranu. Buhuş a greşit şi el în prealabil, faultând în tuşă. Cristescu (44) a avut golul doi în bocanc, dar a tras puţin pe lângă poartă, deşi a avut un culoar excelent. Claudiu Niculescu a reaprins speranţa în sufletele celor aproape 100 de fani clujeni, transformând impecabil, la fel ca în vremurile bune, o lovitură liberă de la 25 de metri.

După pauză, “U” a dat impresia că poate ataca şi că are puterea să ţină mingea de poarta lui Boşneag. A şi reuşit acest lucru vreo 13 minute, până când Vali Badea a sprintat de lângă Daniel Munteanu, dar a fost oprit de portarul “studenţilor”. Clujenii n-au găsit niciun fel de soluţie să ducă mingea spre careul lui Mincă, spectator de lux la partida de ieri, iar Cristi Ionescu a reuşit inevitabilul, marcând superb cu un şut de la 30 de metri lateral stânga, cu largul concurs al lui Boşneag, prins ieşit din poartă. Golul primit i-a împietrit pe “studenţi” care au fost pradă uşoară pentru o echipă a Braşovului care a demonstrat că fotbalul se poate juca excelent, şi fără banii plătiţi la zi. Aşa s-a făcut ca Chipciu, noua mare speranţă a fotbalului braşovean, să-l umilească pe Belosevic şi să înscrie cu un şut superb, la colţul lung. “Stegarii” au defilat până la final, iar Hadnagy putea face lejer 4-1, dar a şutat aiurea din centrul careului. Clujenii au reuşit performanţa de a termina meciul fără să aibă vreo ocazie veritabilă de a marca, lovitura liberă a lui Niculescu fiind doar o realizare personală.
“Şepcile roşii” au cântat tot meciul, dominând fondul sonor de pe arena braşoveană, iar la final au strigat numele lui Cristi Dulca, omul care i-a dus în Liga I. “U” rămâne cu zero puncte după două etape, iar etapa viitoare, vineri, va primi vizita celor de la FC Vaslui. Cum moldovenii au avut un start ratat de sezon, cu doar un punct smuls “in-extremis” în partida cu FCM Târgu Mureş, se anunţă o nouă misiune extrem de dificilă pentru “studenţi”.

Zota, Dani Coman şi Florin Marin, la FC Braşov – “U”

Finanţatorul Universităţii, Florian Walter, a ajuns la meciul de ieri cu aproximativ o oră înainte de start, luând loc în tribuna oficială, alături de consilierul personal, Ioan Mărginean şi preşedintele CA, Cristian Barabancea. Meciul a stârnit interesul şi altor persoane importante din fotbalul românesc, Constantin Zota (ex-preşedinte Rapid), Florin Marin (antrenor secund Steaua) şi Daniel Coman alegând şi ei să urmărească pe viu ceea ce avea să fie o victorie clară a Braşovului.

Casetă de meci

FC Braşov – “U” Cluj 3-1 (1-1)

Stadion: “Tineretului”, Spectatori: 1.000

Au marcat: Ilyes (30), Ionescu (60), Chipciu (70) / Niculescu (45+1)

FC Braşov: Mincă – Voicu, Oros, Rusu, Ionescu – Chipciu (85, Mateiu), Ilyes, Cristescu, Williams – Hadnagy (78, Martinovic), Badea (63, Năstăsie)
Antrenor: Daniel Isăilă

“U” Cluj: Boşneag – Buhuş (78, Unguruşan), Munteanu, Izvoranu, Belosevic – Delgado, Boştină, Balde (46, Reinaldo), Acosta – Cl. Niculescu, Machado (74, Lemnaru)
Antrenor: Marian Pană

Cartonaşe galbene: Năstăsie (68), Chipciu (70), Martinovic (85) / Buhuş (28), Cl. Niculescu (37), Izvoranu (66), Acosta (75), Unguruşan (88)

Au arbitrat: Sebastian Colţescu – Ionel Popa, Florin Păunescu


Comenteaza