Un cartonaş roşu, două goluri marcate şi calificare. "U" merge mai departe în Cupă

Un cartonaş roşu, două goluri marcate şi calificare. "U" merge mai departe în Cupă
| Foto: fcuniversitateacluj.ro / Cristian Cosma

Adrian Falub a avut un meci plin de emoţii la primul meci de la revenirea pe banca Universităţii Cluj.

"Studenţii" au respirat din nou aerul Ligii a 3-a, de unde promovau în "B" în urmă cu doar un an și trei luni. Clujenii au jucat miercuri în turul 4 al Cupei României, cu CSC Sânmartin. Partida s-a disputat în satul Sântion, comuna Borș (jud. Bihor).

FC Universitatea Cluj pornea ca favorită, însă, ca de obicei, meciurile de Cupă au obiceiul să niveleze valorile și, uneori, să răstoarne calculele hârtiei.

Managerul sportiv Adrian Falub, care este și antrenor principal, a început jocul cu nou-venitul Tordai între buturi cu fudanșul portughez mutat în dreapta, cu un cuplu Kay-Crăciun în centrul apărării și cu Taub revenit printre titulari. Florescu a purtat banderola de căpitan și a făcut pereche cu Dican la închidere, în timp ce Takacs, Rafa, și Pîrvulescu l-au susținut pe Pop, distribuit în postură de vârf.

Partida a început bine pentru clujeni. Florescu a marcat cu capul în minutul 11, în urma unui corner, dar avantajul pe tabelă a fost de scurtă durată. În min. 27 F. Pop a egalat, tot din corner, iar scorul pauzei a fost 1-1.

Repriza secundă a fost una de luptă, tipică pentru o confruntare între o echipă din Liga a 3-a și una mai bine cotată, iar lucrurile păreau să meargă din rău în mai rău pentru "U". Minutul 65 a adus un al doilea cartonaș galben şi, automat, cel roşu pentru portughezul Rafa, acordat destul de uşor de central, iar "studenții" au fost nevoiți să strângă rândurile.

Izbăvirea a venit în minutul 90+1, când Carol Taub a marcat golul calificării. S-a terminat 2-1, iar pentru Adrian Falub şi FC Universitatea Cluj urmează un nou meci dificil în campionat, sâmbătă, la Dunărea Călăraşi.

Cupa României, Turul IV

CSC Sânmartin - FC Universitatea Cluj 1-2 (1-2)

Au înscris: F. Pop (27) / Florescu (11), Taub (90+1)
FC Universitatea Cluj: Tordai - Inacio, Kay, Crăciun, Taub - Florescu (C), Dican - Takacs, Rafa, Pîrvulescu - Pop
Rezerve: Gorcea, Gomes, Berci, Telcean, Ceitil, Goga, Burghel
Antrenor: Adrian Falub

Comenteaza