Un fost jucător al CFR-ului, în echipa ideală de la EURO U21. E singurul român care a prins primul 11

Un fost jucător al CFR-ului, în echipa ideală de la EURO U21. E singurul român care a prins primul 11
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Deși echipa pregătită de Mirel Rădoi a ajuns până în semifinalele competiției, un singur fotbalist român a fost inclus în echipa ideală a competiției.

Naționala de tineret a României a realizat una dintre cele mai importante performanțe ale fotbalului autohton, la Campionatul European recent încheiat. Echipa antrenată de Mirel Rădoi a ajuns până în semifinalele competiției, unde a fost învinsă de Germania.

Totuși, parcursul până în “careul de ași” a fost unul entuziasmant, cu victorii în fața Croației și Angliei. Deși George Pușcaș a marcat de patru ori, iar Ianis Hagi a oferit mai multe faze spectaculoase, remarcatul României vine din linia defensivă.

Cristian Manea, fostul fundaș al CFR-ului este singurul român care a prins echipa ideală a competiției. Britanicii de la goal.com au prezentat cei mai buni jucători care au evoluat la Europeanul din Italia, iar Manea a fost desemnat cel mai bun fundaș dreapta al competiției.

“Dinamicul fundaș de 21 de ani a avut o contribuție majoră în parcursul remarcabil al României până în semifinale. Niciun jucător nu a câștigat mai multe dueluri decât Manea (13), care a reușit și cele mai multe intercepții (12)”, este caracterizarea făcută de englezi.

Echipa ideală a EURO U21:

Siviera (Spania) – Manea (România), Upamecano (Franța), Tah (Germania), Heinrichs (Germania) – Fabian (Spania), Dahoud (Germania), Ceballos (Spania) – Chiesa (Italia), Waldschmidt (Germania), Olmo (Spania)

Cristian Manea a evoluat în ultimele două sezoane la CFR Cluj, sub formă de împrumut de la Apollon Limassol.

Comenteaza