Un jucător important din istoria campioanei a fost aproape de a semna cu Steaua: “Am ales CFR Cluj pentru că îmi era frică de faptul că nu mă pot acomoda în altă parte”

Un jucător important din istoria campioanei a fost aproape de a semna cu Steaua: “Am ales CFR Cluj pentru că îmi era frică de faptul că nu mă pot acomoda în altă parte”

Unul dintre cei mai importanți jucători ai clubului din Gruia în perioada în care formația clujeană cucerea primul titlu din istorie a dezvăluit că a fost aproape de a semna cu rivalii din capitală.

Tony da Silva a fost unul dintre jucătorii de bază ai “feroviarilor” în perioada 2007-2011. Totuși, soarta fundașului portughez putea fi altă, el fiind aproape de a semna cu Steaua înainte să fie convins să se alăture echipei clujene. Tony a dezvăluit că fostul său coleg, Antonio Semedo, a fost cel care l-a îndrumat înspre CFR Cluj, unde exista pe atunci o adevărată “colonie portugheză”.

“Râd și acum când îmi amintesc cum am ajuns la CFR Cluj. Am plecat din Portugalia pentru a semna cu Steaua. Pe drum am primit un telefon de la Semedo, care mi-a spus să merg la CFR că sunt mai mulți portughezi. Când am ales să merg la CFR am câștigat mai puțini bani decât mi-ar fi oferit Gigi Becali.

Am mers la CFR pentru a scrie istorie. Dacă câștigam titlul cu Steaua era normal. Steaua era atunci în cupele europene, avea o echipă foarte bună. Am ales CFR Cluj pentru că îmi era frică de faptul că nu mă pot acomoda în altă parte.

La CFR erau mulți portughezi. Din prima zi în care am ajuns acolo m-am simțit ca acasă. Eram ca o familie. Eu niciodată n-am fost un mare jucător, n-am fost Ronaldo sau Hagi, eu am fost muncitor. Cel mai mare salariu pe care l-am avut la CFR a fost de 14.000 de euro lunar, dar luam și prime mari. Când am ajuns la Cluj stadionul nu avea nici tribune. Eu sunt mândru de cum e CFR acum”, a spus Tony da Silva pentru Prosport.

Comenteaza