Un meci din Liga Campionilor, printre factorii răspândirii coronavirusului în nordul Italiei

Un meci din Liga Campionilor, printre factorii răspândirii coronavirusului în nordul Italiei
| Foto: facebook.com/uefachampionsleague

Partida dintre Atalanta și Valencia din optimile competiției se află printre factorii răspândirii virusului COVID-19 în Lombardia.

Italia este cea mai afectată țară din Europa de pandemia de coronavirus. Focarul a izbucnit în nordul țarii, în regiunea Lombardia. Un imunolog italian, Francesco Le Foche, susține că unul dintre factorii răspândirii virusului este partida dintre Atalanta și Valencia din optimile Ligii Campionilor. Jocul s-a disputat în 19 februarie la Milano, cu 45.000 de oameni în tribune, și a fost câștigat de italieni, scor 4-1.

“La Bergamo, mai mulţi factori au acţionat şi au ajutat la răspândirea virusului. Unul dintre ei ar fi faptul că zona Bergamo este foarte activă din punct de vedere economic şi oamenii au o cultură puternică a muncii. Acest lucru i-a făcut să neglijeze eventuale stări de rău.

Un alt factor ar putea fi reprezentat de meciul de fotbal: Atalanta-Valencia ar fi putut favoriza răspândirea virală. Să joci acel meci cu porţile deschise a fost o nebunie. Sunt sceptic că ne putem reveni în iunie, virusul va continua să se răspândească chiar până la sfârşitul anului”, a declarat Le Foche, pentru Corriere dello Sport.

Comenteaza