Un nou duel european în Gruia. CFR Cluj se pregătește de meciul cu cea mai titrată echipă din Israel

Un nou duel european în Gruia. CFR Cluj se pregătește de meciul cu cea mai titrată echipă din Israel
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campioana se va lupta în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor cu Maccabi Tel Aviv, echipa ce deține recordul de trofee câștigate în Israel.

După succesul reușit în fața Astanei, “feroviarii” se pregătesc de un nou duel tare, în preliminariile celei mai puternice competiții de pe continent. În Gruia va sosi o altă formație obișnuită cu prezențele în cupele europene. Maccabi Tel Aviv, campioana Israelului începe parcursul în Liga Campionilor, după un sezon în care a dominat clar întrecerea internă. Formația antrenată de Vladimir Ivic a cucerit titlul în Israel, cu 22 de puncte avans, față de Maccabi Haifa.

Chiar dacă l-au pierdut pe titularul din poarta echipei naționale a Serbiei, Predrag Rajkovic, plecat la Reims, israelienii s-au întărit cu fotbaliști de la Sporting Lisabona și Olympiacos. Cel mai valoros fotbalist din lotul lui Maccabi Tel Aviv este Dor Micha, mijlocaș israelian cotat la 1.75 milioane de euro.

În componența formației se află și alți jucători importanți, englezul Nick Blackman, cel care a strâns mai multe partide în Premier League, dar și Enric Saborit, un fundaș spaniol crescut de Athletic Bilbao, pentru care a evoluat în La Liga. De menționat este și Andreas Giannotis, portat grec sosit de la Olympiacos în această vară.

În plus, din lotul lui Maccabi Tel Aviv face parte și Itay Shechter, fotbalist cu origini în România. Atacantul care a jucat de 27 de ori pentru naționala Israelului a evoluat în cele mai puternice campionate de pe continent. Shechter se poate lăuda cu goluri în Premier League, Bundesliga sau Ligue 1. În plus antrenorul Vladimir Ivic este predecesorul lui Răzvan Lucescu pe banca lui PAOK. Singurele trofee din cariera de antrenor a sârbului sunt Cupa Greciei la conducerea formației din Salonic și titlul și Supercupa câștigate alături de Maccabi.

Chiar dacă în sezonul trecut au fost eliminați de surpriza Sarpsborg în play-off-ul Europa League, israelienii au jucat în grupele competițiilor europene în ultimele sezoane. În stagiunea 2015/2016, Maccabi a evoluat în grupele Ligii Campionilor, unde a pierdut toate meciurile și a marcat doar o dată împotriva lui Chelsea, FC Porto și Dinamo Kiev. În următoarele două sezoane, israelienii au jucat în grupele Europa League, dar nu au reușit niciodată să ajungă în faza eliminatorie.

Cele 23 de titluri câstigate în competiția internă fac din Maccabi Tel Aviv cea mai titrată echipă din Israel. În plus, viitoarea adversară a CFR-ului a cucerit și 23 de Cupe și 5 Supercupe. Cel mai recent trofeu a fost cucerit la finalul săptămânii trecute, când Maccabi a învins Bnei Yehuda și a câștigat Supercupa Israelului.

Campioana CFR Cluj pornește manșa tur a duelului cu israelienii cu un moral bun, după ce a eliminat Astana și a trecut fără probleme de Academica Clinceni. Victoria clară în fața nou-promovatei a fost obținută de “feroviari” cu o echipă din care au lipsit mai mulți oameni de bază. Chiar și așa, jucătorii trimiși în teren de Dan Petrescu s-au impus fără probleme.

Avantajul formației din Gruia în fața celor de la Maccabi ar putea fi reprezentat de numărul de meciuri jucate în noul sezon. Dacă israelienii au evoluat doar în Supercupă, clujenii au deja cinci meciuri oficiale jucate în noua stagiune. În lipsa golgheterului Țucudean, principalul om de gol al campioanei va fi în continuare Billel Omrani.

Partida dintre CFR Cluj și Maccabi Tel Aviv se va disputa miercuri, 24 iulie, de la ora 21:00, pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”. Învingătoarea dublei dintre cele două formații va întâlni cel mai probabil Celtic în turul următor.

Comenteaza