Un nou meci european pentru U-BT. "Studenții" întâlnesc o fostă adversară din Basketball Champions League

Un nou meci european pentru U-BT. "Studenții" întâlnesc o fostă adversară din Basketball Champions League
| Foto: euroleaguebasketball.net

Campioana României va avea parte de un duel cu Prometey Slobozhanske în etapa a 8-a din grupele EuroCup.

U-BT Cluj-Napoca a obținut un succes remarcabil în runda precendetă, contra celor de la Joventut Badalona și speră să înregistreze o nouă victorie și în etapa a 8-a. Trupa lui Mihai Silvășan întâlnește în Grupa A din EuroCup o mai veche cunoștiință, Prometey.

Campioana României a jucat împotriva formației ucrainene în primăvara acestui an, când "studneții" s-au impus cu 92-81, în Basketball Champions League. Forțați de război, cei de la Prometey au evoluat mai întâi în Cehia, iar în prezent își desfășoară activitatea în Letonia.

Fondată în urmă cu 4 ani, echipa ucraineană a avut o ascensiune rapidă, iar în 2021 a cucerit primul titlu. Antrenorul echipei este israelianul Ronen Ginzburg, care a fost și selecționerul Cehiei, reprezentativă pe care a condus-o la EuroBasket 2015 și 2017 și Jocurile Olimpice 2020.

Pe lângă jucătorii autohtoni, din lotul celor de la Prometey fac parte trei americani, un nigerian, un puertorican și un ceh. De remarcat este prezența lui D.J. Kennedy, care a trecut pe la Cleveland Cavaliers, Hapoel Holon, Enisey, Ludwigsburg sau Reyer Veneția, iar Gian Clavell, D.J. Stephens și Ondrej Balvin sunt alte nume importante.

În plus, fostul jucător al campioanei României, Dustin Hogue s-a transferat în vară de la Cluj la Prometey. În stagiunea precedentă din Basketball Champions League, jucătorul american a avut medii de 11.5 puncte și 6.3 recuperări pe meci în tricoul lui U-BT.

În primele 7 etape din grupele EuroCup, Prometey a reușit același record precum campioana României, 3-4. Ucrainenii au trecut de Lietkabelis, Bursaspor și Cedevita Olimpija Ljubljana și au fost învinși de Brescia, Joventut Badalona, ratiopharm Ulm și Bourg en Bresse.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Prometey, care se va disputa la Riga, este programată miercuri, de la 19:00.

Comenteaza