Un nou meci, un nou succes pentru “U” Cluj. “Studenții” s-au impus la Buzău și sunt lideri în Liga a 2-a

Un nou meci, un nou succes pentru “U” Cluj. “Studenții” s-au impus la Buzău și sunt lideri în Liga a 2-a
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Erik Lincar a reușit să câștige la limită, scor 1-0, jocul din runda cu numărul doi a sezonului regulat din eșalonul secund.

“Studenții” au început bine jocul din Crâng, iar Voinea putea înscrie încă din primul minut, însă Stoian a respins (1). În cele din urmă, forcing-ul clujenilor din startul partidei a dat roade și același Voinea a deschis scorul, după o centrare primită din flancul stâng, de la Blejdea (9).

După ce au înscris, elevii lui Erik Lincar și-au pierdut din turație, însă gazdele nu au putut pune probleme serioase. Buzoienii au încercat să restabilească egalitate, însă defensiva “Șepcilor roșii” a fost de netrecut.

Căldura a fost cel mai mare adversar al celor două formații, iar ritmul a scăzut după jumătate reprizei. Cea mai mare ocazie a gazdelor a venit în minutul 38, când Cârstocea a trimis puternic spre poarta clujeană, însă Micle a reținut fără emoții.

La ultima fază a primei părți, Voinea s-a demarcat bine în careu, a primit din flancul drept, însă atacantul Universității Cluj a trimis peste din poziție ideală, iar scorul pauzei la Buzău a rămas 0-1.

Gazdele au efectuat trei mutări la pauză și au încercat să schimbe soarta partidei. Totuși, prima ocazie din actul secund a aparținut Universității Cluj. La patru minute de la reluare, Dican a șutat puternic, puțin din afara careului, iar Stoian a respins greu execuția tânărului mijlocaș (49).

Imediat, buzoienii au avut parte de minute bune, în timp ce “studenții” nu au mai putut repeta nivelul bun de joc din startul meciului. În minutul 53, Ciobanu a executat bine o lovitură liberă, iar balonul a trecut puțin alături, într-o fază la care Micle părea bătut.

La faza următoare, Neacșu și-a încercat și el norocul din afara careului, a trimis puternic, iar goalkeeper-ul Universității Cluj a fost nevoit să respingă în față (54). Treptat, jocul și-a pierdut din ritm, iar “Șepcile roșii” au revenit în ofensivă.

După mai bine de o oră de joc, Ispas a executat bine o lovitură liberă, dar Stoian a fost la post și a respins în corner (67). Oboseala și căldura au afectat jocul celor două formații, însă Erik Lincar a simțit momentul slab și a introdus forțe noi în ofensivă.

Haită și Pîrvulescu au răsplătit încrederea antrenorului și au reușit acțiuni bune în cele două flancuri, în ultimul sfert de oră. Universitatea Cluj a gestionat bine finalul de meci, s-a impus cu 3-1 și a obținut cel de-al doilea succes al sezonului.

Comenteaza