Un nou stadion în Cluj. Arena va fi deschisă atât sportivilor și studenților, cât și publicului

Un nou stadion în Cluj. Arena va fi deschisă atât sportivilor și studenților, cât și publicului
Terenul a fost inaugurat luni, în Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu și este dotat cu instalație de nocturnă. La deschiderea arenei au participat foste glorii ale Universității Cluj, dar și rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), Ioan-Aurel Pop.

"Construcția a început în iunie și pot spune că l-am realizat într-un timp record. Este, fără doar și poate, cel mai bun teren sintetic din România. Va fi utilizat atât de personalul UBB, de studenții de la educație fizică și sport, cât și de copiii noștri de la Luceafărul Cluj.

Cea mai mare grupă pe care o avem este din 2004, dar avem și copii născuți în 2012. Va fi deschis și publicului, începând cu ora 19:00. Poate fi închiriat, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică", a declarat patronul grupului CS Luceafărul Cluj, Alexandru Crișan.

Inaugurarea noii arene a fost marcată de prezența rectorului UBB, Ioan-Aurel Pop. "Prin acest teren, Parcul Iuliu Hațieganu este aproape reamenajat. Scopul nostru este să îl îngrijim astfel încât să se poată bucura de el atât comunitatea academică și universitară, cât și cea clujeană.

După cum vedeți, în parc pot intra și clujenii, au posibilitatea să admire ce e aici și să participe, bineînțeles, la activități sportive. Condiția este să respecte munca altora și să repare, nu să strice. Lângă noi sunt copii de 10-12 ani, viitori fotbaliști și studenți ai universității noastre", a spus Pop.

Noua arenă are în dotare o suprafață de joc sintetică, o tribună de peste 300 locuri și instalație de nocturnă. La eveniment au luat parte și foste glorii ale "Șepcilor roșii". Printre acestea se numără Ioan Ovidiu Sabău, Cristi Pojar, Remus Câmpeanu, Călin Sălăgean, Septimiu Ormenișan sau Marius Popescu, actualul antrenor al "studenților".

Comenteaza