Un oficial al campioanei, detalii despre situația lui Dan Petrescu: “Nu am avut până acum vreo discuție legată de plecarea sa”

Un oficial al campioanei, detalii despre situația lui Dan Petrescu: “Nu am avut până acum vreo discuție legată de plecarea sa”
Dan Petrescu este nemulțumit de randamentul unor jucători din Gruia | Foto: Realitatea Sportivă

Președintele CFR-ului, Marian Copilu, a revenit alături de echipă și a dat asigurări că antrenorul “feroviarilor” va rămâne în Gruia cel puțin până la finalul contractului.

După o pauză cauzată de o problemă în familie, Marian Copilu a revenit alături de clubul clujean. Campionii se vor putea baza pe abilitățile oficialului, care e considerat artizanul performanțelor din ultimii ani. Marian Copilu a vorbit despre situația lui Dan Petrescu, dar și despre șansele pe care echipa le are în grupele Europa League.

“Am revenit lângă echipă în duminica trecută, o dată cu meciul cu FC Argeș, de la Pitești. E adevărat că anterior lipsisem trei săptămâni, motivul l-a constituit o problemă din familie. Mai exact, a decedat mama mea, după ce a suferit un AVC. E un moment foarte greu de trecut, deși știu că ar trebui să fiu puternic și să fiu în stare să revin la viața normală. E greu, pentru că pierderea rămâne foarte mare”, a explicat oficialul campioanei pentru GSP.

Președintele din Gruia a vorbit și despre posibila plecare a lui Dan Petrescu. “Am tot văzut în ultima vreme foarte multe discuții despre subiectul acesta, poate au apărut discuțiile și fiindcă s-au petrecut multe lucruri neplăcute în echipă: accidentări, jucători indisponibili din cauza infectării cu coronavirus. Ghinionul a făcut ca trei dintre absenți să fie fundași centrali. Trei absenți din același compartiment, într-o perioadă în care noi aveam meciuri din trei în trei zile, în campionat și în Europa League!

Referitor la antrenorul nostru, Dan Petrescu, din punctul de vedere al clubului sunt foarte clare lucrurile: ne dorim măcar să-și ducă la capăt contractul, unul valabil până în vara anului 2022. Nici nu am avut până acum vreo discuție cu el legată de plecarea sa. Sper ca în aceste trei-patru zile libere pe care le-a avut să se fi odihnit cât de cât și să revină lângă echipă cu poftă de muncă, așa cum a avut și până acum”, a spus Marian Copilu.

Oficialul clubului clujean a discutat și despre șansele din Europa League și le-a făcut o propunere celor de la Poli Iași. “Sigur că avem șanse în continuare! Urmează două meciuri acasă, cu Roma și cu ȚSKA Sofia, și sperăm la două rezultate pozitive, care să nu ne lase să jucăm în ultimul meci, de la Berna, cu calificarea pe masă. Nu ar fi bine așa, pentru că va fi o deplasare foarte grea în Elveția.

Young Boys constituie o echipă solidă, foarte agresivă, echilibrată în toate compartimentele. Terenul sintetic va fi, de asemenea, un dezavantaj al CFR-ului. O mare problemă pentru noi este că în luna aceasta începe Cupa României și între meciurile europene avem o deplasare la Iași în competiția aceasta.

Ne gândim să facem un apel către conducerea Politehnicii Iași, să accepte disputarea partidei la Cluj, nu în Moldova. Am evita o deplasare foarte lungă între două partide din Europa League.

Ar fi frumos să accepte, sperăm să găsim înțelegere, pentru că CFR e singura echipă din România implicată în meciuri din cupele europene. E important și pentru campionat, și pentru tot fotbalul românesc ca noi să adunăm puncte cât mai multe în Europa League, să ameliorăm coeficientul țării”, a declarat președintele CFR-ului.

Comenteaza