Un oficial al CFR-ului explică motivele despărțirii de Julio Baptista: “Chiar dacă revenea, i-ar fi fost foarte greu să joace”

Un oficial al CFR-ului explică motivele despărțirii de Julio Baptista: “Chiar dacă revenea, i-ar fi fost foarte greu să joace”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Brazilianului trecut pe la Real Madrid i-a fost reziliat contractul, după ce a evoluat mai puțin de o repriză în actuala stagiune.

Deși a fost adus ca o mare vedetă în Gruia, atacantul în vârstă de 37 de ani s-a dovedit a fi o “țeapă”. Deși era cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1, cu 45.000 de euro pe lună, Baptista a fost mai mult accidentat și a evoluat în doar 42 de minute pentru CFR, perioadă în care jocul său a dezamăgit.

După o jumătate de sezon dezamăgitoare, conducerea campioanei a luat decizia de a-i rezilia contractul brazilianului. Marius Bilașco, directorul departamentului de la CFR, a explicat motivele despărțirii de brazilian.

“A fost o decizie luată de comun acord, el a venit într-un moment în care aşteptările au fost mari din partea clubului, după a suferit o accidentare. Oricum nu era într-o formă fizică foarte bună, însă pot să remarc că e un campion mare, un profesionist desăvârşit, pentru că a fost atent urmărit în vestiar de către ceilalţi jucători şi poate să fie un exemplu de urmat pentru jucătorii tineri.

S-a decis în acest moment că e mai bine aşa, el nu era refăcut 100%, n-a reuşit să intre în programul normal al echipei şi chiar dacă revenea în următoarea perioadă, i-ar fi fost foarte greu să joace până la final. Era un jucător care nu era ieftin, dar în acest moment nu mai contează pentru că lucrurile s-au încheiat”, a declarat Bilașco, pentru Telekom Sport.

În vărstă de 37 de ani, Julio Baptista este cel mai important jucător care a trecut prin campionatul României și are în CV echipe precum FC Sevilla, Real Madrid, Arsenal Londra sau AS Roma.

Comenteaza