Una caldă, alta rece. Petrescu o vede favorită la titlu pe FCSB, dar e supărat că Becali atacă CFR-ul

Una caldă, alta rece. Petrescu o vede favorită la titlu pe FCSB, dar e supărat că Becali atacă CFR-ul
Dan Petrescu se pregătește de cel mai important test pe banca lui CFR Cluj. Joi, ardelenii primesc vizita lui FCSB. ”Bursucul” îi vede favoriți la titlu pe ”roș-albaștri”, dar e deranjat de atacurile vicecampioanei la adresa echipei din Gruia.

Fostul component al "Generației de Aur" crede că steliștii sunt mai puternici decât în 2013, când au eliminat-o pe Ajax în 16-imile Europa League.

"Șansele sunt egale, dar în contextul campionatului marea favorită e Steaua. Are cei mai valoroși jucători, ultimele două campioane (Astra și Viitorul - n. red.) sunt adunate în lotul lor. Numai ei pot pierde campionatul. Dacă ar face două echipe, amândouă ar putea lua titlul. Are cel mai bun lot din 2013, de când a eliminat-o pe Ajax, poate chiar mai puternic decât acela", a declarat Petrescu.

Pe de altă parte, Dan Petrescu este supărat pe oficialii Stelei din cauza atacurilor la adresa CFR-ului. "Îi batem și 11 contra 15, atâta bătaie o să le dăm că nu o să facă față nici cu arbitrii. Pot primi și 2 penalty-uri, noi o să le dăm trei goluri", spunea patronul vicecampioanei, Gigi Becali.

Tot Becali i-a găsit și o poreclă tehnicianului din Gruia. "El e Dan Penalty, așa o să-i spun de acum înainte. El trebuie să primească penalty, altfel se supără și pleacă din țară". Declarațiile au fost făcute în contextul celor 5 lovituri de pedeapsă primite de CFR Cluj în acest sezon.

"Au pus toată presiunea pe arbitri. Cu cât va fi mai mare, cu atât mai mult va greși arbitrajul. Sper să nu greşească decisiv şi să se vorbească despre fotbal după meci, nu despre arbitraj, pentru că actorii sunt cei din teren.

Se tot pune accent pe penalty-urile noastre, dar din cele cinci primite patru au fost foarte clare şi unul singur discutabil, cu Dinamo, iar la Botoşani nu am primit un penalty clar. Să se scoată penalty-urile din regulament. La ultimul meci (1-0 la Chiajna - n. red.) am avut penalty clar ca lumina zilei, Omrani a fost lovit cu crampoanele la acea fază", a mai spus antrenorul lui CFR Cluj.

CFR Cluj ocupă locul 1 în Liga 1, cu 25 puncte. Ardelenii au un record de 8 victorii, un egal și un singur eșec. În ultima rundă, "feroviarii" s-au impus cu 1-0 la Chiajna. FCSB este pe 3, cu 4 puncte mai puțin. Etapa trecută, echipa lui Nicolae Dică a învins-o cu 4-0 pe Gaz Metan Mediaș.

CFR Cluj - FCSB se joacă joi, de la ora 21:00, pe arena din Gruia, în etapa a 11-a din Liga 1. Partida se va disputa cu casa închisă. Peste 17.000 de fani sunt așteptați la meci. Meciul va fi transmis în direct pe Look TV, Dolcesport și Digisport.

Comenteaza