"Unicul căpitan" împlineşte 36 de ani

Antrenorul secund al Universităţii Cluj, Zsolt Szilagyi, a cărui carieră fotbalistică se confundă cu istoria recentă a clubului studenţesc, împlinește astăzi 36 de ani.

"Să rămâi fidel clubului care te-a format ca fotbalist, să driblezi ghinioanele și să o iei de la capăt din dragoste pentru culori și suporteri, este o evidentă raritate. Zsolt Szilagyi, "Sisi" sau "Unicul căpitan", așa cum îl alintă fanii și colegii, este definiția loialității la FC Universitatea Cluj. E omul care se află de 26 de ani în curtea echipei sale de suflet, iar prezentul îl găsește tot acolo, de această dată în postura de antrenor secund", se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Zsolt Szilagyi a ajuns la "U" în 1991, iar în returul sezonului 1998-1999 a debutat în tricoul seniorilor, în Liga I, într-un meci pe care "Șepcile roșii" l-au jucat în Moldova, la Onești.

"Pe teren, a fost un fundaș central cu atitudine, luptător, întotdeauna motivat. În afara terenului, un om serios, modest, respectuos, atipic. Accidentările au fost povara sa, însă. Mai întâi în 2005, într-o partidă cu Unirea Dej, pe vechiul stadion "Ion Moina", apoi în 2010, în timpul unui joc de verificare cu Școala de Fotbal "Ardealul". Intervenții chirurgicale pe bandă, speranțe năruite, întrebări care nu i-au dat pace. Ocean de ambiție și optimism, "Sisi" s-a recuperat miraculos de fiecare dată, deși așteptarea a fost grea. Și-a încheiat cariera de jucător în vara anului 2014, dar a rămas lângă echipa pe care-o iubește de-o viață", se arată în mesajul postat de clubul universitar cu ocazia zilei de naştere a "unicului căpitan".

Comenteaza