Unirea Dej a încheiat 2022 pe loc de play-off. Concluziile lui Dragoș Militaru la finalul anului

Unirea Dej a încheiat 2022 pe loc de play-off. Concluziile lui Dragoș Militaru la finalul anului
| Foto: facebook.com/fcunireadejoficial

Formația din Liga a 2-a a remizat pe teren propriu cu Minaur Baia Mare, scor 1-1, dar și-a păstrat locul între primele 6 clasate din eșalonul secund.

Unirea Dej a avut parte de o primă jumătate de sezon excelentă și este surpriza actualei stagiuni din liga secundă. Echipa antrenată de Dragoș Militaru a adunat 7 victorii, 6 egaluri și 3 eșecuri și ocupă locul al cincilea în clasament, la 6 puncte de liderul Steaua.

La finalul ultimului meci din 2022, antrenorul se declară mulțumit de realizările formației sale și promite că Unirea Dej se va lupta în cele trei meciuri rămase din sezonul regulat pentru menținerea pe un loc de play-off.

"Avem 14 victorii, 6 egaluri și 5 înfrângeri în 2022. Raportat la condițiile pe care le avem, raportat la nivelul lotului, raportat la buget, cred că e un an incredibil. Sunt mândru de toți jucătorii pentru că ei au făcut posibil acest lucru.

Puteam să avem mult mai multe puncte, dar au fost multe greșeli împotriva noastră. Dar suntem acolo, mai sunt trei etape, o să ne batem pentru fiecare punct ca să încercăm să facem un lucru de neimaginat la începutul sezonului.

Sunt mândru și de suporterii noștri, știu că sunt aproape de noi, au fost în număr mare la multe meciuri de acasă, au fost cu noi în deplasări și țin să le mulțumesc. Așteptăm cu încredere 2023 să continuăm lucrurile bune pe care le-am făcut și să îmbunătățim minusurile pe care le avem", a spus Dragoș Militaru pentru pagina oficială a clubului. 

Liga a 2-a se va relua în luna februarie, iar pentru Unirea Dej urmează două deplasări în care va întâlni Ripensia Timișoara și CSM Slatina, dar și un meci pe teren propriu contra celor de la Metaloglobus.

Terenul, marea problemă a Unirii Dej

Chiar dacă elevii săi au acumulat un număr semnificativ de puncte în prima parte a stagiunii, Dragoș Militaru consideră că gazonul arenei din Dej a pus mari probleme echipei pe care o conduce.

"Eu vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost lângă noi, și jucătorilor, și staffului care m-a ajutat, tuturor celor care au ajutat echipa din punct de vedere financiar, dar sunt foarte dezamăgit de cei care se ocupă de teren.

Nu putem juca fotbal pe acest teren. Deși e prima dată când o spun, de mai multe ori a fost un teren impracticabil. E unul dintre cele mai proaste terenuri din Liga 2", a explicat antrenorul.

Comenteaza