Unirea Dej a învins cu 3-0 campioana Albaniei. Galeria Unirii a fost la înălţime GALERIE FOTO/VIDEO

Unirea Dej a învins cu 3-0 campioana Albaniei. Galeria Unirii a fost la înălţime GALERIE FOTO/VIDEO
CS Unirea Dej a reuşit să învingă cu scorul de 3-0 formaţia Studenti Tirana din Albania. Coregrafia pregătită de suporterii dejeni a reprezentat o premieră în voleiul românesc.

Partida, care a contat pentru turul II al Challenge Cup s-a disputat în această după-masă în Sala Sporturilor din Dej. Debutul meciului nici nu a mai contat. Toţi ochii au fost aţintiţi spre coregrafia pregătită special pentru acest meci: 550 de steguleţe albe şi albastre fluturate de spectatori, iar brigada "Nişte Dejeni" a afişat o pânză uriaşă în culorile clubului.

"Să cântăm la unison, la Dej e sărbătoare/ Pentru echipă şi oraş, toată sala în picioare", acesta a fost mesajul afişat pe o pânză albă de către pătimaşii fani din peluză. Se poate spune că suporterii Unirii au concurat cu ultraşii de pe marile stadioane de fotbal. Cel puţin pentru câteva minute.

Oaspeţii au început mai bine primul set şi au reuşit să se desprindă la două puncte (3-5, 4-6). Împinşi de la spate de publicul dejean, uniriştii au revenit spectaculos, au egalat la 13 şi au preluat conducerea (17-16). Finalul rundei a fost unul extrem de echilibrat (17-17, 18-17, 20-18), însă, în final, formaţia din Dej s-a impus cu 25-22.

Actul secund a fost la discreţia formaţiei locale. După numai câteva minute de joc, tabela de marcaj indica un incredibil 7-0. Oaspeţii din Albania au reuşit să puncteze timid, însă nimic nu a stat în calea uniriştilor (10-1, 13-3, 16-4). La scorul de 21-6, cele două formaţii se gândeau deja la ultima rundă. Setul s-a încheiat la o diferenţă de 15 puncte (25-10) în favoarea gazdelor.

Voleibaliştii din Albania au început ceva mai bine setul trei, dar elevii lui Victor Lazăr au fost pe val (6-2, 8-4, 11-5). Cu moralul la pământ, oaspeţii nu au mai contat (15-9, 16-12, 18-13), iar băieţii de la Unirea au câştigat runda cu 25-15 şi partida cu 3-0.

La finalul meciului, formaţia de pe Someş a fost aplaudată la scenă deschisă. Minute în şir, învingătorii s-au bucurat de uralele celor prezenţi în Sala Sporturilor din Dej. Jucătorii au salutat galeria şi au "preluat" steaguri şi eşarfe pe care le-au fluturat în sală.

"Este o victorie cât o jumătate de victorie pentru că pentru a ne califica trebuie să câştigăm la Tirana, altfel victoria nu are sens. Am încredere că vom juca acolo poate chiar mai bine decât am făcut-o astăzi şi vom obţine calificarea. Formaţia din Albania este o echipă bătăioasă pe care dacă o laşi să joace atunci joacă. Sala a fost extraordinară", a declarat la finalul meciului Victor Lazăr, antrenorul Unirii Dej.

Acelaşi antrenor a afirmat că a fost impresionat de ceea ce a văzut astăzi. "Coregrafia a fost foarte frumoasă. Nu am cuvinte. Este ceva inedit pentru volei. Nu cred că sunt săli în România în care să se întâmple ce s-a întâmplat azi aici", a explicat antrenorul.

De cealaltă parte, pe ochii sportivilor din Tirana s-a putut citi doar dezamăgire. Meciul retur se va disputa marţi, 20 noiembrie, în Albania. Atunci se va decide cine se califică în turul următor.

UNIREA DEJ: 1. Farcaş, 2. Cuk, 3. Badea, 4. Tofan, 6. Rus B, 7. Coasă, 9. Dinu, 10. Suson, 11. Rus D, 12. Fuzeşi, 17. Dascălu, 18. Gavriş. Antrenori: Victor Lazăr şi Tibor Szilagyi.

STUDENTI TIRANA: 1. Muca, 2. Janllari, 3. Gaxiri, 4. Tukseferi, 5. Cali, 6. Kono, 7. Rama, 8. Dragoi, 10. Gorenxa, 11. Memia, 12. Kasa, 14. Rrashketa. Antrenori: Ylli Tomorri şi Arian Farka.

VEZI mai jos video din timpul meciului:


 

 

 

 

Etichete
Comenteaza