Unirea Dej s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei masculin

Unirea Dej s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei masculin
După două victorii şi o înfrângere, Unirea Dej a reuşită să treacă de VCM LPS Piatra Neamţ şi s-a calificat în faza a II-a a play-off-ului Diviziei A1 la volei masculin.

Chiar dacă în primul meci, disputat pe 7 martie la Piatra Neamţ, Unirea Dej a pierdut cu 3-1 (25-20, 16-25, 25-19, 25-20), victoria uniriştilor de sâmbăta trecută a egalat situaţia la meciuri. În Sala Sporturilor din Dej elevii conduşi de Victor Lazăr şi Tibor Szilagyi s-au impus cu 3-1 (25-21, 21-25, 25-19, 25-20).

În meciul decisiv, disputat în această după-amiază la Piatra Neamţ, Unirea Dej a reuşit să câştige cu 3-2, după un meci extrem de spectaculos. Dejenii şi-au adjudecat primul set cu 25-19, însă gazdele au revenit şi au câştigat următoarele 2 runde, scor 25-23, respectiv 25-19. Setul 4 a fost o adevărată luptă, dar uniriştii au dat dovadă de calm şi s-au impus cu 35-33. În tie-break s-a mers cap la cap, însă în final tabela de marcaj a arătat 15-13, în favoarea oaspeţilor.

„Victoria este pe deplin meritată, a fost dăruire totală din partea tuturor componenţilor lotului, încununată cu o calificare în semifinale. Nici nu ştiu cât mi-e tensiunea, a fost un meci de infarct. Am învins atât adversarul, cât şi publicul din sală. Se poate face performanţă şi fără mulţi bani", a declarat la finalul meciului, pentru ziuadecj.ro, Vasile Sălătioan, vicepreşedintele clubului Unirea Dej.

Prin accederea în semifinale, Unirea Dej şi-a asigurat prezenţa într-o competiţie europeană. Clasamentul final va indica "destinaţia" dejenilor: Liga Campionilor, Cupa CEV sau Cupa Challenge.

În faza a II-a a play-off-ului Diviziei A1 la volei masculin Unirea Dej va da piept cu Remat Zalău, actuala campioană a României. Zălăuanii s-au calificat în turul secund după ce au trecut la pas de SCMU Craiova (3-0, 3-0).

Primul meci se va disputa pe 17 martie la Zalău, în timp ce returul programat pentru ziua de 24 se va juca în Sala Sporturilor din Dej. Dacă va fi cazul, meciul decisiv va avea loc la Zalău, miercuri, 28 martie.

Etichete
Comenteaza