Universitatea Cluj a împlinit 101 ani. Cum a început povestea “Șepcilor roșii”

Universitatea Cluj a împlinit 101 ani. Cum a început povestea “Șepcilor roșii”

Clubul clujean împlinește în, 23 noiembrie, 101 ani de la înființare.

La câteva luni după încheierea Primului Război Mondial, în 23 noiembrie 1919, începea povestea Universității Cluj. Site-ul echipei de fotbal a spus, pe scurt, povestea clubului care este aniversat astăzi.

“Trecuse războiul, iar odată cu acesta se abătuse și norul suferinței și al ororilor ce se năpustise asupra țării noastre. La 1 decembrie 1918 România a devenit „dodoloață”, s-a produs desăvârșirea statului național român prin unirea tuturor provinciilor locuite de români, aflate sub o stăpânire străină.

Un an mai târziu, la granița dintre toamnă și iarnă, într-un oraș cuprins de entuziasmul și optimismul spritelor tinere, s-a născut un nou Ideal. Din lupta perseverentă și dârză a părinților Simbolului, la Cluj, exact acum 101 ani, s-a scris prima filă din povestea Universității.

În 23 noiembrie 1919, presa clujeană venea cu următorul îndemn: „Cu căldură patriotică la fieștecare tânăr universitar român să-și țină de o sfântă datorință de a se înscrie în listele sportive care se află la Secretariatul Universității”.

Anii au trecut, iar echipa „studenților” a crescut și a înrădăcinat în inima orașului o idee, o cultură și un spirit care a rezistat peste războaie și epoci întunecate. Acest spirit este mai viu ca oricând datorită miilor de suflete care îndrăgesc și susțin Universitatea Cluj.

Azi e ziua ta, a suporterului care a fost alături de ”U” în orice moment, în clipe de suferință sau de bucurie. Azi e ziua echipei care, prin susținerea ta, va continua să existe multe generații de acum încolo. La mulți ani, ”U”!” este povestea echipei clujene.

Comenteaza