Universitatea Cluj a început cu dreptul parcursul din grupele Cupei României

Universitatea Cluj a început cu dreptul parcursul din grupele Cupei României
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău s-a impus în Ghencea, în fața celor de la Steaua, scor 3-1.

Așa cum a promis, antrenorul echipei clujene a trimis aproape cea mai bună formulă pe care o avea la dispoziție în partida contra divizionarei secunde. Încă de la fluierul de start, "studenții" au fost cei care au pus stăpânire pe balon, în timp ce gazdele s-au mulțumit cu încercări de a da lovitura pe contraatac.

Totuși, roadele jocului bun de pase s-au văzut abia după jumătatea reprizei. După ce Chipirliu a fost aproape de deschiderea scorului, însă lovitura sa de cap a trecut puțin peste (23), Dan Nistor și-a intrat în rol. În minutul 27, "decarul" Universității Cluj a produs un moment de magie alături de Alex Chipciu, căruia i-a trimis lobat pestre întreaga apărare, iar căpitanul "Șepcilor roșii" a folosit un procedeu asemănător pentru a învinge portarul advers.

Cu 10 minute înainte de pauză, Nistor a fost din nou decisiv, când a centrat din corner, iar tânărul Filip Ilie a marcat cu capul primul său gol într-un meci oficial pentru "studenți" (35). Așadar, la finalul primei părți, Universitatea Cluj conducea în Ghencea cu 2-0.

După revenirea de la cabine, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au rămas în continuare concentrați și au reușit să majorere diferența. Nistor a fost din nou decisiv, l-a găsit pe Vătăjelu cu o pasă bună, iar fundașul stânga a central pentru Filip Ilie, care a reușit "dubla" (53). Având în vedere diferența, antrenorul a decis să îi înlocuiască pe veteranii Nistor și Chipciu înainte dca prima oră de joc să se scurgă.

Natural, oaspeții au făcut pasul înapoi și au fost taxați. Fostul "student" Boiciuc a reușit o execuție de excepție, din afara careului, cu care l-a învins pe Iliev (65). Până la final, Universitatea Cluj a conservat rezultatul, iar Ioan Ovidiu Sabău a decis să le ofere minute și lui Valentin Gheorghe și Marco Fossati, cel din urmă fiind la debutul în alb și negru.

Așadar, "Șepcile roșii" au câștigat cu 3-1 pe terenul Stelei și au început cu 3 puncte parcursul din Grupa B a Cupei României, din care mai fac parte CFR Cluj, Rapid, FC Botoșani și CSM Alexandria.

Comenteaza