Universitatea Cluj, calificare la pas în turul următor al Cupei României

Universitatea Cluj, calificare la pas în turul următor al Cupei României
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Costel Enache nu a întâmpinat probleme în compania Unirii Dej, pe care a învins-o cu 2-0.

“Studenții” au început bine jocul de pe Cluj Arena, iar după 16 minute au deschis scorul. Novac i-a pasat bine lui Ribeiro, iar mijlocașul portughez a înscris chiar la debutul pentru ”Șepcile roșii”. Imediat, Taub putea majora diferența, însă șutul său a lovit bara porții gazdelor.

Elevii lui Costel Enache au continuat să controleze jocul, însă fără să îi preseze serios pe cei de la Unirea Dej. Totuși, după mai bine de jumătate de oră de joc, Telcean putea înscrie, însă un apărător advers a salvat de pe linia porții (33). Astfel, scorul pauzei a fost 1-0.

La revenirea de la cabine, “U” Cluj a efectuat două schimbări, printre care și revenirea lui Tamaș pe gazon după accidentare. La patru minute de la reluare, Alex Pop a șutat din marginea careului și a majorat diferența.

Finalul primei ore de joc a adus un penalty pentru “studenți”, obținut de Gavra. Tot atacantul a fost cel care a executat lovitura de pedepasă, însă nu a reușit să înscrie. Deși “Șepcile roșii” au dominat, gazdele și-au trecut în cont o bară, la șutul lui Andrei Pop (71).

“U” Cluj a răspuns prin Ribeiro, al cărui șut puternic a trecut puțin pe lângă poartă (75). Până la final, elevii lui Costel Enache au controlat jocul, s-au impus cu 2-0 și au reușit calificarea în faza următoare a competiției.

Echipe de start:

Unirea Dej: R. Papp – Rus, Kereki, Vomir, Al. Papp, Chira, Frăsineanu, Ciocan, Pop, Blaj

Universitatea Cluj: Vâtcă – Rus, Telcean, Mureșan, Taub – Novac (Barbu ‘72), Segev (Moraru ‘46) – Al. Pop, Ribeiro (Dican ‘75), Mâneran (Tamaș ‘46) - Gavra (Ștefănescu ‘61)

Comenteaza