Universitatea Cluj, egala campioanei. "Studenții" se întorc neînvinși de la malul mării

Universitatea Cluj, egala campioanei. "Studenții" se întorc neînvinși de la malul mării
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătita de Ioan Ovidiu Sabău a încheiat la egalitatea jocul de pe terenul Farului, scor 1-1.

Încă din primele minute, campioana a preluat inițiativa la malul mării, în timp ce "studenții" au încercat să găsească soluții pentru a aborda jocul de pase cu care au obișnuit. Treptat, clujenii au fost nevoiți să se adapteze situației și să încerce să speculeze greșelile adversarilor. Așa s-a întâmplat și în minutul 16, când Cîmpanu a urmărit o pasă trimisă înapoi de Grameni, i-a furat balonul lui Aioani și a înscris primul său gol în tricoul alb-negru.

Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău s-au mulțumit cu situația din teren și au așteptat atacurile gazdelor. Cu toate acestea, apărarea clujeană și-a făcut datoria, iar jucătorii Farului nu au reușit să găsească soluții în fața lui Mitrea&co. În puține momente balonul s-a apropiat de poarta lui Iliev, iar la pauză, Universitatea Cluj conducea cu 1-0.

La revenirea de la vestiare, Ioan Ovidiu Sabău s-a văzut nevoit să îl înlocuiască pe Masoero cu Miron, iar mutarea avea să afecteze rezultatul final. În primele minute de la reluare, "studenții" au încercat să avanseze spre careul advers, însă forcing-ul a durat puțin. După ce prima oră de joc s-a scurs, Grigoryan l-a pus la încercare pe Iliev cu un șut de la distanță, însă portarul a fost la post (62).

Totuși, la jumătatea reprizei, o pasă peste apărare trimisă de Budescu și lipsa de marcaj din partea lui Miron i-au oferit lui Băluță oportunitatea perfectă, iar căpitanul Farului nu a ratat șansa de a restabili egalitatea (66). Ianis Stoica a avut șansa de a oferi imediat o replică din partea oaspeților, dar a trimis departe de bară (69).

Gazdele au continuat să aibă inițiativa până la final, însă fără să mai creeze pericol la poarta clujeană. În schimb, "studenții" au avut momente rare când au ajuns în apropierea careului advers. Astfel, partida dintre Universitatea Cluj și Farul Constanța s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Comenteaza