Universitatea Cluj evoluează astăzi pe terenul liderului din Superligă

Universitatea Cluj evoluează astăzi pe terenul liderului din Superligă
| Foto: FC Universitatea Cluj

"Studenții" vor întâlni una dintre cele mai în formă echipe din campionat, FCSB.

După succesul din Cupa României, Universitatea Cluj se pregătește pentru un meci complicat în Superligă, chiar împotriva liderului. "Studenții" nu au mai pierdut din luna aprilie în deplasare în jocurile de campionat, reușind să obțină în această perioadă patru succese şi patru remize.

De-a lungul timpului, privind strict continuitatea sportivă, roş-albaştrii şi "Șepcile roșii" s-au mai întâlnit de 98 de ori în Superliga României, de 59 de ori s-au impus bucureştenii, de 18 ori au câştigat clujenii, iar alte 21 de jocuri s-au terminat la egalitate.

Cea mai recentă dispută directă din campionat a fost cea din octombrie 2022, când Universitatea Cluj câștiga acasă cu 2-1, grație reușitelor lui Ioan Filip și Mamadou Thiam, în timp ce pentru FCSB puncta Andrei Cordea. Acel succes a venit după 12 confruntări consecutive pe prima scenă în care ardelenii au reuşit doar o remiză.

De-a lungul timpului, Ioan Ovidiu Sabău a disputat 15 partide contra celor de la FCSB din postura de antrenor. A câștigat 4 dintre ele, două s-au încheiat la egalitate și a fost învins de 9 ori.

Confruntarea dintre Universitatea Cluj și FCSB este programată astăzi, de la 21:00.

Comenteaza