Exclusiv Universitatea Cluj începe cu ambiții mari noul sezon din Liga Florilor

Universitatea Cluj începe cu ambiții mari noul sezon din Liga Florilor
| Foto: foto u-cluj.ro

Antrenorul Alin Bondar, dar și jucătoarele își propun o clasare cât mai bună în noua ediție de campionat.

După aproape o lună de pregătire, handbalistele Universității Cluj sunt gata de debutul în noul sezon al Ligii Florilor. Echipa clujeană a avut evoluții apreciate în competițiile amicale la care a participat și a reușit două clasări pe podium la turneele amicale de la Bistrița și Zalău. “Studentele” au reușit și patru transferuri și au acum mai multe soluții pe finalurile tensionate de meci. În afară de revenirile Laurei Popa și Vioricăi Țăgean, clubul clujean le-a transferat pe Aleksandra Stoklosa și Martina Ćorković. Cu multe jucătoare tinere în lot, dar și cu câteva handbaliste experimentate, Universitatea poate spera la mai mult în noul an competițional.

Aleksandra Stoklosa este un pivot în vârstă de 19 ani și a evoluat în sezonul precedent la formația Start Elblag, din țara natală, Polonia. Alături de echipa din Ekstraklasa a reușit să câștige medalia de bronz a campionatului.

Jucătoarea s-a declarat încântată de transferul la Universitatea și speră să joace cât mai bine în alb și negru. “Campionatul românesc este mult mai bun decât cel din Polonia. Când am jucat primele meciuri aici am observat diferența de forță. Sunt o jucătoare tânără și am ales campionatul României și Universitatea Cluj pentru că aici am șansa să îmi îmbunătățesc jocul de handbal. Cred că ne putem bate cu oricine. Avem foarte mult potențial, multe jucătoare tinere care vor crește. Consider că putem juca un handbal foarte bun și cred că putem fi la jumătatea clasametului”, a spus Aleksandra Stoklosa (foto).

Poza noua 30.08.2018

foto elblag.net

Cea de-a două jucătoare străină din lotul clujencelor este o handbalistă experimentată, care are în palmares o medalie de bronz în Cupa Challenge, alături de Le Havre. În vârstă de 25 de ani, Corkovic a mai evoluat la ZRK Samobor și Zagnos Sk, în țara natală și a fost golghetera primei ligi din Croația în anul 2014.

Martina Corkovic (foto) este fericită că a semnat cu o formație precum “U” Cluj. “Sunt foarte fericită că am venit aici, am avut parte de o pregătire bună, antrenamentele au mers foarte bine și sper că vom continua să jucăm la fel. Cred că aceasta este o echipă care are jucătoare tinere, dar și jucătoare cu experiență și cred că putem crește și putem obține rezultate mai bune decât sezonul trecut. Sperăm să fim la jumătatea clasamentului și cred că este un obiectiv realizabil”, a declarat hadbalista care poate evolua atât ca centru, cât și ca inter stânga.  

Poza noua 30.08.2018

foto bssmanagement.com

Antrenorul Alin Bondar consideră că echipa va arăta mult mai bine decât în stagiunea precedentă și a mărturisit care este obiectivul formației sale. “Sezonul trecut a fost unul greu, cu foarte multe emoții, cu foarte multe încercări, dar am fost bucuroși la final că au iești lucrurile așa cum ni le-am propus. Echipa e foarte motivată, cred că se dorește un pic mai mult, s-a creat o coeziune de grup, echipa este mult mai unită. De data asta avem și ceva schimbări și sperăm la un sezon mult mai bun. Ne dorim foarte mult să intrăm în primele opt echipe ale campionatului”, a precizat tehnicianul Universității Cluj.

Poza noua 30.08.2018

Handbalistele Universității trag tare la antrenamente înaintea debutului în noul sezon

Jucătoare de bază în sezonul trecut, Abigail Vălean are ambiții mari pentru noul an competițional. “Ca întotdeauna perioada de pregătire a fost foarte grea, fiecare antrenamet depășește nivelul unui meci. Îmi doresc cât mai multe reușite, vreau să ajut echipa atât în atac cât și în apărare și îmi doresc să țintim spre un loc mai bun în clasament. M-am săturat să joc pentru evitarea retrogradării”, a declarat extrema.

Una dintre cele mai experimentate jucătoare din Liga Florilor, Ionica Munteanu speră la un sezon cât mai bun și se declară pregătită de lupta pentru un loc în poarta Univeristății. “Ca la fiecare început de sezon, îmi doresc un sezon mai bun decât precedentul. Sper să reușim să ne clasăm pe un loc mult mai bun decât anul trecut. Vrem să fim sănătoase și să reușim cât mai multe. Într-o echipă concurența e bine venită, pentru mine nu e concurență, ci noi ne completăm una pe cealaltă. E foarte important să ne ajutăm între noi”, a menționat portarul clujencelor.

Primul meci al “studentelor” din noul sezon al Ligii Florilor va fi împotriva Coronei Brașov, duminică, 2 septembrie, de la ora 16, în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Comenteaza